Mogao biti legenda, ali odabrao drugi put: Pique je u Barceloni etiketiran kao izdajica

Nije mu to trebalo

Mogao biti legenda, ali odabrao drugi put: Pique je u Barceloni etiketiran kao izdajica

E. Ganibegović

Nekada su navijači Barcelone doživljavali Gerarda Piquea kao heroja, ali stvari su se počele mijenjati kada su saigrači označili defanzivca kao 'izdajicu'.

Katalonski tim posljednjih je godina prošao kroz veliku muku. Njihovi finansijski problemi tijekom pandemije i loša predsjednička vladavina Josepa Maria Bartomeua dovela su klub u nered. No, otkako je Xavi preuzeo klupu tima, stvari polako kreću nabolje, ali čini se da je Pique taj koji sve narušava.

Dok je ostatak momčadi davao sve od sebe da pomogne klubu, defanzivac se navodno samo brinuo o sebi. U početku se činilo da je smanjio svoju platu, a navijači su bili oduševljeni tim potezom.

Prema novinaru Sergiju Fontu, Pique i Bartomeu dogovorili su povećanje plate koje će se isplaćivati u ratama. Iako je to u početku značilo da će smanjiti platu, dugoročno bi to dobro koristilo Piqueu. Rado je govorio o smanjenju plate, ali ne i o elementu rata. To je razbjesnilo svlačionicu.

Nakon što su saznali ovu informaciju, navodno su ga dočekali s porukom "izdajnik" ispisanom na njegovom mjestu u svlačionici. 

Podsjetimo, nedavno se Pique našao i u centru korupcijskog skandala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Confidencial je 18.aprila  objavio izvješće da je Piqueova tvrtka Kosmos pomogla predsjedniku FS Španije Luisu Rubialesu da premjesti utakmice španskog Superkupa u Saudijsku Arabiju.

Za sebe je Pique tada isplaniralo 24 miliona eura, odnosno po šest miliona eura za svaku od četiri godine koliko bi se španski Superkup igrao na teritoriji Saudijske Arabije. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pike je sve, samo nije dobar nogometas.
6 4
Benz
Seronja bio,seronja ost'o
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi