Bliži li se kraj na Anfieldu? Novi klub Mohameda Salaha mogao bi biti iznenađenje za cijeli svijet

Šta će biti od svega?

Bliži li se kraj na Anfieldu? Novi klub Mohameda Salaha mogao bi biti iznenađenje za cijeli svijet

E. Ganibegović

Ono što je u Njemačkoj Robert Lewandowski, to je u Engleskoj Mohamed Salah. 

Ugovor obojici ističe na ljeto 2023. godine, još uvijek ne potpisuju novi, a mediji samo "štancaju" vijesti o potencijalnim novim klubovima za njih.

Reprezentativac Egipta je, kao i Lewa u Bayernu, prva figura svog tima i ove sezone je na 45 utakmica postigao 30 golova uz 14 asistencija u svim takmičenjima i najzaslužniji je što je Liverpool u smiraj sezone u borbi za četiri trofeja od kojih su jedan već osvojili (Liga kup Engleske).

U FA Cupu su ušli u finale, u Premiershipu vode mrtvu trku s Manchester Cityjem za naslov prvaka države, a u Ligi prvaka su na pragu finala nakon pobjede protiv Villarreala 2:0 u prvoj utakmici polufinala.

Umjesto da uživaju u svim tim lijepim stvarima, navijače Liverpoola brine situacija sa Salahom.

Naime, kako prenose strani mediji, Egipćanin bi ukoliko ne produži ugovor s Redsima na ljeto mogao biti prodat, jer se Liverpool očito ne želi kockati i ostaviti ga do kraja ugovora na Anfieldu, s obzirom na to da tada neće moći uzeti obeštećenje za njega. Kao novi klub spominje se PSG. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Salah je u Liverpool stigao iz Rome u ljeto 2017. godine, a u karijeri je još nastupao za Chelsea, Fiorentinu, Basel i El Mokawloon u rodnoj zemlji u kojem je i počeo karijeru. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...odmah ga u PSG prodati,oni ne stede,a jos ce i podebljati jer je njihov Arap u pitanju,kako bi pridobili navijace u arapskim zemljama...ako se Perez rijesio Ronalda,moze i Liverpool Salaha,a ne da bude kao sa Messijem i Barcelonom...treba uzeti lovu na vrijeme.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi