Laporta napravio prvi konkretan potez i oduševio navijače Barcelone

Mingueza produžio ugovor

Laporta napravio prvi konkretan potez i oduševio navijače Barcelone

Endin Čaušević

Ronald Koeman ove sezone ne blista baš na klupi Barcelone, ali sigurno da može biti ponosan na igrače koje je "otkrio" u La Masiji.

Nizozemac je ljetos preuzeo klupu Barcelone i odmah je po dolasku poručio da mu je cilj da se klub ponovo oslanja na svoju akademiju i mlade igrače koji dolaze iz La Masije.

Koeman je odmah ispunio svoje obećanje i priključio je nekoliko mladih nada Barcelone prvom timu, a među njima našao se i defanzivac Oscar Mingueza.

Ovaj 21-godišnji defanzivac je pravo otkriće za Katalonce jer igra zaista odličnu debitantsku sezonu. Koeman ima ogromno povjerenje u njega jer je odigrao čak 37 mečeva u svim takmičenjima.

Mingueza je odličnim igrama pokazao da zaslužuje biti u prvom timu, a Joan Laporta je odmah po dolasku na predsjedničko mjesto počeo pregovore s njim oko novog ugovora.

Barcelona je danas zvanično saopštila da je Mingueza potpisao novi ugovor s klubom i to do ljeta 2023. godine.

Oglasi

Također, u novi ugovor postavljena je i otkupna klauzula za ovog 21-godišnjeg fudbalera koja iznosi 100 miliona eura. Naravno, potpisom novog ugovora Mingueza će imati i veću platu.

"Radio sam naporno kako bih ovo postigao. Potpisao sam profeisonalni ugovor s Barcelonom i zaista sam sretan zbog toga. Bio je to dug proces, dosta sam toga pretrpio, ali sam sad tu gdje jesam", rekao je Mingueza nakon potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On se osvrnuo i na sinoćnji šokantan poraz Barcelone na domaćem terenu od Granade (1:2).

"Tužni smo zbog poraza od Granade, ali preostalo nam je još 5 utakmica u La Ligi. Ako pobijedimo sve preostale mečeve, sigurno je da će neki konkurenti izgubiti bodove. Ako nam se ukaže šansa, borit ćemo se do kraja i dati sve od sebe", dodao je mladi igrač katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti