Victor Valdes se vraća u Barcelonu
Foto - EPA

Dobio posao u klubu

Victor Valdes se vraća u Barcelonu

Midhat Šljivak

Čuveni golman Victor Valdes (39) prihvatio je ponudu predsjednika Barcelone Joana Laporta i on će postati novi uposlenik katalonskog kluba.

Ovaj 39-godišnjak, koji je većinu profesionalne fudbalske karijere proveo na Camp Nouu, dobio je Laportinu ponudu da vodi brigu o mladim golmanima u La Masiji.

Valdes je posao prihvatio i on će biti jedan od trenera koji će nadgledati razvoj mladih golmana u čuvenoj Barcinoj školi u narednim godinama.

Ovo će Valdesu biti povratak u klub nakon dvije godine. On je jedan kraći period tokom 2019. godine vodio omladinske selekcije kluba, ali se odlučio na odlazak nakon žestoke svađe s tadašnjim direktorom La Masije Patrickom Kluivertom.

Prvi seniorski angažman kao trener Valdes je imao na klupi katalonskog niželigaša UA Horta. Klub je vodio od maja 2020. do januara 2021. godine kada se odlučio na odlazak.

Njega je početkom godine kontaktirao Joan Laporta. Vidio ga je kao dio tima po povratku u klub i na kraju mu je dao posao u La Masiji.

Oglasi

Kao fudbaler Victor Valdes je u Barceloni igrao od 1995. do 2014. godine. Došao je kao dječak, postao je prvi golman kluba i godinama je bio 'jedinica'.

Sjajni golman bio je član jedne od najboljih ekipa u povijesti fudbala, a svlačionicu je dijelio s velikanima svjetskog fudbala kao što su Leo Messi, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Zlatan Ibrahimović, Thierry Henry, Xavi, Andres Iniesta i brojni drugi.

Za velikana s Nou Campa čuveni golman je odigrao 535 utakmica i u tom periodu je osvojio apsolutno sve što je mogao, a stao je na brojci od 21 osvojenog trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dizao je Valdes tri puta trofej Lige prvaka, šest titula La Lige, te pehare Kupa Kralja, Superkupa Evrope i Španije, te FIFA klupskog prvenstva svijeta. Treba svakako istaći osvojene titule prvaka Evrope i svijeta sa selekcijom Španije.

Nakon odlaska iz Barcelone branio je za Manchester United, Middlesbrogh i Standard iz Liježa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi