Neymarove bolne riječi: Uništen sam, bio sam paralizovan deset minuta

Ne može da sakrije tugu

Neymarove bolne riječi: Uništen sam, bio sam paralizovan deset minuta

S. Mlaćo
Teme:
Neymar je plakao nakon poraza od Hrvatske, a sada je konačno izašao u javnost. Sasvim otvoreno i direktno.

Doveo je svoju reprezentaciju u vodstvo, činilo se da su na pragu polufinala, no na kraju tužna noć.

Hrvatska ide dalje, a Neymar je nakon meča sjeo na teren i plakao.

Nije sakrivao svoju tugu i razočarenje, nije ni mogao.

Sada se konačno oglasio i to putem svog Instagram profila.

Oglasi

“Psihički sam uništen. Ovo je svakako bio poraz koji me najviše zabolio, zbog kojeg sam deset minuta bio paralizovan i odmah nakon meča pao u neprekidni plač. Bolit će dugo, nažalost. Borili smo se do kraja. To je ono na šta sam ponosan kod saigrača, jer zalagaja i posvećenosti nije nedostajalo. Ova grupa je to zaslužila, mi smo to zaslužili, Brazil je to zaslužio“, napisao je Neymar te dodao.

Al ovo nije bila volja Božija. Bilo je vrijedno svake žrtve osjetiti naklonost svakog sa terena. Hvala svima na podršci reprezentaciji. Nažalost, nije uspjelo. Bolit će dugo, dugo. Hvala ti na svemu, Bože moj, svi smi dao, tako da ne mogu da žali. Samo hvala što paziš na mene“.

Nakon utakmice Neymar je bio neutješan, te je plakao kao malo dijete, a saigrači su ga pokušali smiriti.

Poslije utakmice najbolji nogometaš Brazila u ovom trenutku priznao je da možda više neće obući dres reprezentacije.

"Iskreno ne znam. Mislim da nije pravi trenutak da govorim o tome. Moram razmisliti šta je najbolje za mene. Neću zatvoriti vrata reprezentacije u ovom trenutku, ali ne mogu garantovati da ću više obući dres Brazila", Neymar.

Tako bi utakmica protiv Hrvatske mogla biti posljednja u internacionalnoj karijerei za Neymara, što bi bilo zaista iznenađujuće, no to se vjerovatno neće desiti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za reprezentaciju je debitovao 2010. godine, te je odigrao 124 utakmice u kojima je postigao 77 golova i izjednačio je rekord Pelea.

Sigurno je da će Neymar malo pričekati, te razmisliti kako bi donio konačnu odluku, ali obzirom da je već govorio da bi mu ovo mogao biti posljednji Mundijal, ništa nije isključeno.

Top Komentari

Eterno_Capitano
''Bože moj, svi smi dao, tako da ne mogu da žali.'' moze prevod, hvala :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi