Tite sinoć šokirao Brazil, ali Neymar je sada izazvao totalni zemljotres!

Samo jednom rečenicom

Tite sinoć šokirao Brazil, ali Neymar je sada izazvao totalni zemljotres!

E. Oštraković

Brazil, predvođen fenomenalnim Neymarom, bio je rvi favorit za osvajanje ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, ali dalje od četvrtfinala nisu mogli.

Tamo im je na put stala Hrvatska koja je odigrala jako dobro taktički, te su na izborili penale i nakon njih prošli u polufinale gdje će igrati sa Argentinom.

Neymar je trebao šutirati odlučujući peti jedanaesterac, ali do te serije se nije stiglo jer su Brazilci šutirali očajno.

Uspio je Neymar postići jedan gol na ovoj utakmici, a desilo se to u produžetku kada je zabio za vodstvo Brazila.

Nakon utakmice Neymar je bio neutješan, te je plakao kao malo dijete, a saigrači su ga pokušali smiriti.

Poslije utakmice najbolji nogometaš Brazila u ovom trenutku priznao je da možda više neće obući dres reprezentacije.

Oglasi

"Iskreno ne znam. Mislim da nije pravi trenutak da govorim o tome. Moram razmisliti šta je najbolje za mene. Neću zatvoriti vrata reprezentacije u ovom trenutku, ali ne mogu garantovati da ću više obući dres Brazila", Neymar.

Tako bi utakmica protiv Hrvatske mogla biti posljednja u internacionalnoj karijerei za Neymara, što bi bilo zaista iznenađujuće.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za reprezentaciju je debitovao 2010. godine, te je odigrao 124 utakmice u kojima je postigao 77 golova i izjednačio je rekord Pelea.

Sigurno je da će Neymar malo pričekati, te razmisliti kako bi donio konačnu odluku, ali obzirom da je već govorio da bi mu ovo mogao biti posljednji Mundijal, ništa nije isključeno.

Top Komentari

Drakula
Vratili ih braca hrvati na tvornicke. Bravo momci. Pa se valjajte negdje drugo po terenu ovde necete sigurno
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi