Brazil i Argentina za titulu, Neymar sipao komplimente na račun Messija
FOTO - EPA

Copa America

Brazil i Argentina za titulu, Neymar sipao komplimente na račun Messija

A. Beganović
Teme:

U finalu Copa Americe u noći sa subote na nedjelju snage će odmjeriti Argentina i Brazil.

Biće to novi okršaj ljutih rivala, a ponajbolji fudbaler brazilske reprezentacije Neymar vjeruje da on i njegovi saigrači mogu do pobjede.

"Imamo sve za pobjedu. Razmišljam samo o pobjedi. Oduvijek sam sanjao da igram ovako finale. Svako ko voli fudbal očekuje da Brazil i Argentina igraju u finalu. Radi se o dvije sjajne reprezentacije koje su osvojile mnogo naslova", istakao je Neymar.

Pohvalno je Neymar govorio i o prvoj zvijezdi argentinske reprezentacije Lionelu Messiju.

"Argentina ima jednog od najboljih igrača, Messija. Mislim da bi ovo sve dobro pristajalo za film na kraju moje karijere. Uvijek sam govorio da je Messi najveći igrač kojeg sam vidio i veliki mi je prijatelj. Ali mi smo u finalu, sada smo suparnici i želim pobijediti. Želim uzeti ovaj naslov, bit će mi prvi", istakao je Neymar.

Sjajni fudbaler PSG-a tvrdi da je i na terenu teško zaborraviti na prijateljstvo, ali ističe da ima veliku želju za pobjedom.

"Kada vaš prijatelj postane suparnik, teško je zaboraviti na prijateljstvo. Ali čak i kada se igrate s prijateljima, želite pobijediti. Sad će sve biti isto. Ovdje sam da pobijedim i siguran sam da će i Messi dati sve od sebe da pobijedi ”, zaključio je Brazilac.

Podsjetimo, Brazil je u polufinalu savladao Peru rezultatom 1:0, dok je Argentina bila bolja od Kolumbije (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi