Neymar bijesan na svoj narod: "Tjerajte se..."

Neki Brazilci otvoreno navijaju za Argentinu

Neymar bijesan na svoj narod: "Tjerajte se..."

E. Škorić

U noći sa subote na nedjelju igra se finale Copa Americe između Brazila i Argentine.

Dvije najveće južnoameričke selekcije odmjerit će snage za trofej. Brazil je domaćin finala i brani titulu, Lionel Messi želi s druge strane napokon da osvoji nešto s nacionalnim timom.

Prije finala, dosta prašine u Brazilu podigla je objava Neymara na Instagramu, koji je napao sopstveni narod.

"Ja sam Brazilac sa velikim ponosom i ljubavlju prema otadžbini. "Oduvijek sanjam da obučem brazilski dres i slušam pjesmu naših navijača. Navijam za Brazil u bilo kom sportu, na bilo kakvom takmičenju. Ako se Brazilac takmiči u modeliranju, ja navijam za njega. Ako je u pitanju Oscar ili što god drugo, navijam za Brazilce. Gdge god nastupa Brazil, ja mu dajem podršku. I pitam se: Ko je Brazilac i ne radi to isto? Ok, ja to poštujem, ali tjerajte se", napisao je Neymar.

Slično razmišljanje ima i stoper Brazila Marquinhos, nakon što je poznati novinar Fabiola Andrade najavio da će navijati za Argentinu kako bi Messi napokon osvojio trofej.

"Teško je. Vidimo Brazilce, mnoge ljude koji rade u medijima koji su otvoreno protiv nas, koji ne navijaju za brazilsku reprezentaciju i koji nemaju zadovoljstvo i ne ponose se da nas gledaju i da nam pružaju podršku", rekao je nogometaš PSG-a.

Top Komentari

Adnanos
Hahaha ovi gori nego iz manjeg etinteta
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi