Neymar nije zaboravio ono što je Alaba napravio nakon finala prošle godine

Vratio mu "istom mjerom"

Neymar nije zaboravio ono što je Alaba napravio nakon finala prošle godine

E. Čaušević

PSG se plasirao u polufinale Lige prvaka nakon što je zbog više golova u gostima u dvomeču četvrtfinala bio bolji od Bayerna.

PSG je prvu utakmicu koja se igrala u Minhenu prije sedam dana dobio sa 3:2, dok je Bayern sinoć slavio u revanšu sa 1:1, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje iako su u konačnici dali isto golova kao Parižani.

Međutim, francuski prvak je prošao dalje zbog gola u gostima i na putu su da pokušaju konačno po prvi put u historiji osvojiti Ligu prvaka. Zbog toga se danas pojavila informacija da UEFA za narednu sezonu razmišlja o ukidanju pravila gola u gostima jer neki klubovi svoje mečeve moraju igrati na neutralnim terenima.

Ipak, u Parizu sigurno slave što je ovo pravilo i dalje na snazi jer su uspjeli da se osvete Bayernu za poraz u finalu prošle sezone.

Parižane je sinoć predvodio sjajni Neymar koji je bio najbolji igrač na terenu iako je propustio nekoliko velikih šansi. Upravo je Brazilac bio u centru pažnje zbog svog poteza kada je prišao igraču Bayerna Davidu Alabi.

Naime, Neymar je htio da utješi igrača Bayerna jer je vidio da mu je teško palo ispadanje iz Lige prvaka. Također, Alabi je ovo posljednja sezona u Bayernu i jasno je da nije htio da na ovakav način završi sezonu u ovom takmičenju.

Međutim, Neymar nije baš slučajno odlučio da priđe Alabi i zgrli ga kako bi mu pružio podršku. On se sjetio detalja iz finala prošle godine kada je Alaba upravo tješio Neymara.

Alaba je tada prišao Neymaru koji je bio u suzama i s njim je pričao nekoliko minuta kako bi ga pokušao utješiti i pružiti mu podršku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymar očito nije zaboravio Alabin potez i odlučio je sinoć da mu uzvrati, a to je oduševilo fudbalsku javnost. Neymar i Alaba su pokazali s ova dva poteza kakvo poštovanje treba da vlada među fudbalerima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emanuelmacron
E STO .mR.zim vas = profesore ST O pRA tite prdoP.I.s eto Sad ICpra vlja&te ima i cirilice+(
0 4
durgutajdin
Navikao sam na čauseviče greške ali ovo je hit 1 1 bajern slavio
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi