Nagelsmann o preuzimanju Bayerna: Nema se o čemu razgovarati
Foto - EPA

Odbio navode o preuzimanju bavarskog velikana

Nagelsmann o preuzimanju Bayerna: Nema se o čemu razgovarati

M. Šljivak

Trener Bayerna iz Minhena Hansi Flick često se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz kluba.

Gotovo svake sedmice njemački novinari 56-godišnjeg stručnjaka pitaju o njegovoj budućnosti, a on za sada nije dao nikakav konkretan odgovor ostaje li na klupi.

Flick se povezuje sa preuzimanjem reprezentacije Njemačke, a nakon sinoćnjeg meča sa PSG-om Lothar Matthaus je dao komentar u kojem tvrdi da je Hansi odlučio da preuzme nacionalni tim.

"Hansi Flick će otići na kraju sezone. Već postoje ponude Njemačkog nogometnog saveza i on će preuzeti reprezentaciju, a Bayern radi na tome da za trenera dovede Juliana Nagelsmanna", rekao je Matthaus.

Novinari su odmah iskoristili šansu da Flicka pitaju o budućnosti, a on je kratko rekao.

"Morate poštovati to kada kažem da ne želim više pričati na ovu temu. Stvari su jasne, imam ugovor sa Bayernom, a vi uvijek pitate šta će biti u budućnosti", rekao je Flick.

Oglasi

O Bayernu je danas govorio i trener RB Leipziga Julian Nagelsmann, čovjek kojeg svi vide kao glavnog kandidata za preuzimanje Bayerna.

Mladi stručnjak je o svemu rekao:

"Nema nikakvih pregovora ni razgovora između mene i Bayerna. Isto mogu reći i za svoje agente. Nisam razgovarao sa klubom na tu temu jer se nema o čemu razgovarati. Vezan sam ugovorom za RB Leipzig do 2023. godine", rekao je Nagelsmann.

Sjajni stručnjak je želja mnogih velikih timova, a nedavno je otkrio kako je imao ponudu i Real Madrida, kada je Zinedine Zidane otišao sa klupe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, smatrao je da je previše mlad za taj posao, pa je zatim preuzeo vođenje tima iz Leipziga.

Tamo radi zaista odličan posao i ovaj 33-godišnjak je jedan od najboljih trenera svijeta u ovom trenutku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Cuj 56 godina Nagelsman ima-hahahaha, joj novinaru...
1 3
Ajax11
Sorry, pogrešno procitao
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi