Neymar: Spremniji ću biti za Copa Americu nego što sam bio za Mundijal

Samouvjeren je bio Brazilac

Neymar: Spremniji ću biti za Copa Americu nego što sam bio za Mundijal

S. Grebović

Prva zvijezda PSG-a i brazilske reprezentacije je zbog povrede propustio veliki dio sezone, a ista stvar mu se desila i prošle godine.

Opšte je poznato koliko je Neymar gladan uspjeha sa reprezentacijom i koliko emotivno proživljava sve poraze Selesaoa.

Brazilski superstar se nakon više od dva mjeseca provedenih van terena zbog loma kosti u stopalu, vratio na travnjak. U utakmici protiv Monaca koja je odigrana u nedelju veče u kojoj je PSG slavio sa 3-1 i zvanično osvojio naslov prvaka Francuske, Neymar je ušao u igru u na poluvremenu umjesto Kurzawe.

Publika ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom, a bilo je vidjljivo da je povreda na njega itekako ostavila traga.

Selektor Karioka Tite, uvjeren je da će na kontinentalnom šampionatu Južne Ameike moći da računa na njega, za razliku od prošlog ljeta, gdje se također oporavljao od povrede koju je zadobio pred sami početak Mundijala u Rusiji.

"Već se vratio i uvjeren sam u brzo vraćanje u top formu. To je normalan proces. Velika razlika je u tome da sada ima više vremena do početka Copa Ameirce i to obećava njegov brži oporavak", mišljenja je Tite.

Sam Neymar se po završetku povratniče utakmice osvrnuo na obaveze sa reprezentacijom koje ga čekaju i ovog ljeta.

"Uvjeren sam da ću biti u boljoj formi na Copa Americi nego što sam bio na Svetskom prvenstvu", izjavio je Neymar.

Inače, ovogodišnje izdanje Copa Americe počinje 14. juna u Brazilu, a domaćin je u grupi sa selekcijama Bolivije, Venecuele i Perua.

Top Komentari

Dobojlija
I onda se opet valjas kao dati neko otkinio nogu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi