U Parizu proveo 6 godina: Pala teška bruka, Neymar pokazao koliko su moderni fudbaleri lijeni

Novi fudbaler Al Hilala

U Parizu proveo 6 godina: Pala teška bruka, Neymar pokazao koliko su moderni fudbaleri lijeni

Admin Čaušević
Teme:

Neymar Junior je očit primjer lijenosti i nedostatka želje da se pokaže određeno poštovanje prema zemlji u kojoj se živi. Pokazao je to Brazilac svojim (ne)poznavanjem francuskog jezika.

Kalidou Koulibaly i Neymar su se susreli su se kao protivnici u Ligi prvaka. U grupnoj fazi tokom mečeva PSG-a i Napolija, senegalski defanzivac i Brazilac bili su na suprotnim stranama. Oba puta je završeno bez pobjednika. U Italiji 1:1, a u Francuskoj 2:2.

Sad bivši Chelseajev centar i Brazilacnose isti dres nakon što su postali članovi j Al Hilala koji ih je unajmio plativši ogroman novac klubovima koji su ih prodali.

Konkretno, zahtjevi i klauzule koje je ubacio Južnoamerikanac su oni koji su izazvali najviše rasprave, a sve njegove hirove Saudijci su ispunili samo da ga imaju u momčadi.

Nisu štedjeli ni za njega ni za druge sad već biše zvijezde evropskog nogometa koje su odletjele na drugi kraj svijeta, počevši od Cristiana Ronalda pa do samog Neymara.

Međutim, da bi bi Saudijci vidjeli Neymara na terenu trebat će još neko vrijeme zbog povrede iz posljednjeg iskustva u Parizu.

Oglasi

U iščekivanju debija brazilski superstar se počeo upoznavati s novom sredinom. Koulibaly je bio taj koji mu je poželio dobrodošlicu, kao što je prikazano u kratkom videu.

Njih dvojica su se sreli u svlačionici te su se ljubazno pozdravili, ali onda se desilo nešto što bi izazvalo određenu nelagodu kod većine, ali ne i kod Neymara.

U kratkom video nizu koji se dijeli na društvenim mrežama, pojavljuje se detalj koji ne prolazi nezapaženo. Senegalski defanzivas se predstavio Neymaru pitajući ga govori li francuski.

[twitter]https://twitter.com/modarajalhilal/status/1693299671093895307[/twitter]

Brazilčev odgovor dobro objašnjava koliko mu je bilo mrsko uključiti se u francusku stvarno bez obzira što je u Gradu ljubavi proveo čak šest godina.

Oglasi

"Govorim li francuski? Malo..." s ironijom je priznao Neymar koji je u Francusku stigao u ljeto 2017. godine.

PSG ga je tada doveo plativši monstruoznu svotu za njegov transfer iz Barcelone (222 miliona eura), ali njegova avantura završila je neslavno i bez previše uspjeha na međunarodnoj sceni.

Novi sportski život za Brazilca je u Saudijskoj Arabiji, ali niko ne zna kada će debitovati, čak ni trener Jorge Jesus ne može staviti ruku na vatru za njegov debi.

"On neće igrati jer ne može igrati, vrlo je iskreno priznao. Ne može još trenirati. Mora se oporaviti na mišićnoj bazi", kazao je Jesus.

Prema pisanju inostranih medija Neymar će za dvije sezone u Saudijskoj Arabiji uzeti najmanje 160 miliona eura i to ne računajući bonuse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi