Ono što je Mitrović doživio u ponedjeljak prije deset dana nije slutio ni u najluđim snovima

Priključio se Al Hilalu

Ono što je Mitrović doživio u ponedjeljak prije deset dana nije slutio ni u najluđim snovima

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović napustio je Fulham u rekordnom transferu i potpisao je za Al Hilal. Mitrović se u ponedjeljak priključio treninzima svog novog kluba, a kamere su snimile detalj koji je za reprezentativca Srbije prije svega deset dana izgledalo kao naučna fantastika.

Ovaj 28-godišnji napadač prethodnih sedmica vršio je pritisak na čelnike Fulhama da prihvate ponudu Al Hilala koji je Mitroviću ponudio nevjerovatnu platu, te takvu ponudu on jednostavno nije mogao odbiti.

Nakon nekoliko sedmica pregovora čelnici Fulhama konačno su prihvatili ponudu, a transfer Mitrovića postao je rekordan za klub iz Londona.

Naime, Fulham je od prodaje Mitrovića zaradio čak 53 miliona eura što je za njih nevjerovatan posao. Mitrović je još u subotu otputovao za Saudijsku Arabiju gdje je prošao ljekarske preglede, a zatim potpisao ugovor.

Reprezentativac Srbije s Al Hilalom potpisao je saradnju do ljeta 2026. godine, te se već priključio u ponedjeljak treninzima ovog kluba.

Oglasi

Al Hilal je objavio video Mitrovićevog upoznavanja sa saigračima i inicijacije koju je imao na treningu, no jedan detalj je posebno u centru pažnje jer ni sam Mitrović samo deset dana prije ni slutio nije ko će mu biti saigrač u Al Hilalu.

Naime, među prvim saigračima koji su ga pozdravili bio je Neymar koji je nekoliko dana prije Mitrovića stigao u Al Hilal. Oni će sada biti tandem u saudijskom klubu, a Mitrović to sigurno nije očekivao ni u najluđim snovima.

Naravno, najsrdačnije pozdravio ga je Sergej Milinković-Savić s kojim je saigrač u reprezentaciji Srbije, a tu su još zvijezde poput Rubena Nevesa i Malcoma koji su također ovog ljeta stigli u Al HIlal.

Iako je Mitrović zbog povrede bio van sastava Fulhama minulog vikenda jasno je da je to samo bio izgovor odlaska u S. Arabiju jer je on jučer normalno trenirao s ostatkom ekipe i već je spreman za debi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi