Bahatost Saudijaca šokirala svijet: Svi su vidjeli u čemu je Neymar doputovao u Riyadh

Pokazali svoju moć

Bahatost Saudijaca šokirala svijet: Svi su vidjeli u čemu je Neymar doputovao u Riyadh

Endin Čaušević

Neymar je jedan u nizu fudbalera koji su ovog ljeta odlučili karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iako je imao ponudu Barcelone da se vrati u katalonski klub na kraju nije mogao da odoli milionima Al Hilala, a šta su u tom klubu sve uradili samo da bi doveli Neymara najbolje je pokazao video koji se pojavio na društvenim mrežama.

Brazilski reprezentativac odlučio je da nakon šest godina napusti PSG gdje se nije proslavio otkako je na ljeto 2017. godine u rekordnom transferu stigao iz Barcelone za 222 miliona eura.

Barcelona je nudila Neymaru mogućnost povratka na Camp Nou i činilo se da je to najizglednija opcija, no kada se Al Hilal uključio u priču za Katalonce više nije bilo nikakve šanse da nagovore Neymara da prihvati ugovor.

Al Hilal je ponudio Neymaru ogroman novac koji on nije mogao da odbije, a odlično je prošao i PSG jer je od transfera Brazilca inkasirao čak 90 miliona eura.

Saudijci su ponudili sve što su mogli kako bi nagovorili Neymara da dođe, a koliko se "razbacuju" novcem u toj zemlji najbolje je pokazao video koji se pojavio na društvenim mrežama jučer nakon što je Brazilac stigao u S. Arabiju.

Oglasi

Naime, mnogi su bili iznenađeni kada su vidjeli avion kojim je Neymar s prijateljima doputovao u S. Arabiju. U pitanju je Boeing 747, a da stvar bude zanimljiva u njemu su bili samo Neymar i njegova pratnja, te je tako ogroman avion bio samo njemu na raspolaganju.

Očekivalo se da Neymar dođe u manjem privatnom avionu, no Saudijci su i na taj način morali da pokažu svoju moć i bogatstvo.

Otkriveno je da je taj avion uspio da nabavi princ Al Waleed bin Talal koji je isti posudio od svog rođaka, a inače premijera Saudijske Arabije.

Oni su dobili dozvole da avion bude u Parizu jučer i na raspolaganju Neymaru, te je on istim doputovao na kraju u Riyadh.

Neymar je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine s opcijom da saradnju produži na još godinu dana.

Top Komentari

E.Car
Pa čovjek trenirao dok se vozio!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi