Neymar golom protiv Liverpoola iza sebe ostavio Kaku, Rivalda...

Brazilac sa najviše golova u Ligi prvaka

Neymar golom protiv Liverpoola iza sebe ostavio Kaku, Rivalda...

Sjajni brazilski krilni fudbaler Neymar večeras je postavio novi rekord kada su u pitanju brazilski igrači u Ligi šampiona.

Njegov PSG u ovim trenucima igra susret 5. kola grupe faze protiv Liverpoola, a trenutni rezultat je 2:1 za Parižane.

Strijelac drugog gola bio je Neymar kojem je to bio ukupno 31. gol u Ligi šampiona što znači da je sada na vrhu liste Brazilaca sa najviše golova u ovom takmičenju.

Iza sebe je na taj način ostavio dvije legende Kaku i Rivalda. Kaka je u karijeri postigao 30 golova u Ligi prvaka, a Rivaldo tri manje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Obzirom da Neymar ima samo 26 godina, jasno je da će ovaj rekord biti još uvjerljiviji u trenutku kada bude završio karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi