Vodio je Karioke do krova svijeta, a sada pomaže Meksiku da pobijedi Brazil

Scolari "kroji" formaciju Meksikanaca?

Vodio je Karioke do krova svijeta, a sada pomaže Meksiku da pobijedi Brazil

Brazilski stručnjak koji je reprezentaciju svoje zemlje 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji vodio do titule prvaka svijeta, sada bi mogao biti jedan od kreatora potencijalnog iznenađenja i neuspjeha Karioka u Rusiji.

Za neka dva sata će na Cosmos Areni u osmini finala Svjetskog prvenstva snage odmjeriti selekcije Meksika i Brazila, a selektor Meksikanaca Juan Carlos Osorio već mjesecima kuje svoj "antibrazilski" plan, pošto je odavno bilo jasno da bi ove dvije selekcije mogle odmjeriti snage u nokaut fazi Mundijala, a sada je u pomoć pozvao i Luiza Felipea Scolarija, nekadašnjeg selektora Brazila.

Kako je "kostur" na kraju zaista spojio Brazil i Meksiko, Osorio se odlučio konsultovati sa Scolarijem. Inače, Scolari se navodno divi poslu koji Osorio obavlja na klupi Meksika pa je odmah prihvatio pomoći kolumbijskom stručnjaku.

Kako prenosi L'Equipe, Scolari je Osoriju ponudio nekoliko savjeta za sudar sa Brazilom, a jedan od najvažnijih je visoki presing kako bi se opstruirala konstrukcija napada Karioka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, Scolari je preporučio Osoriju da "raširi" igru i pokuša sa dugim pasovima kako bi se što manje lopta nalazila blizu gola Meksika, ali i da njegovi izabranici pokušaju što prije postići gol kako bi uzdrmali samopouzdanje Brazilaca.

Ovakvi Scolarijevi savjeti se odlično uklapaju u scenariji koji mnogi najavljuju, a to bi mogla biti promjena formacije Meksika sa dosadašnje 4-3-3 na 4-4-2. Tako bi Layun ostao na klupi, dok bi se Raul Jimenez našao u vrhu napada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi