Neymar i PSG imaju čak klauzulu o lijepom ponašanju prema kojoj Brazilac zaradi bogatstvo

Ovaj mjesec je prekršio pravila

Neymar i PSG imaju čak klauzulu o lijepom ponašanju prema kojoj Brazilac zaradi bogatstvo

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar još uvijek se nije pojavio na pripremama PSG-a zbog čega ga je francuski klub kaznio.

PSG je jutros potvrdio da je odlučeno da Neymar bude novčano kažnjen i ostao je bez 375.000 eura jer se u ponedjeljak nije pojavio na početku priprema svog kluba.

No, francuski mediji su iznenađeni jer ih je zanimalo zašto je PSG izabrao baš toliku sumu novca da kazne Neymara. Nakon malog istraživanja otkrili su da Brazilac ima nevjerovatnu klauzulu u svom ugovoru.

Naime, Neymar i PSG imaju u ugovoru klauzulu za lijepo ponašanje, a ukolko Brazilac poštuje ono što klub od njega traži onda dobije bonus od 375.000 eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su odlučili da to iskoriste i poručili su Neymaru da ovaj mjesec neće dobiti bonus za lijepo ponašanje, te da će mu to biti kazna što se nije pojavio na pripremama kada je trebao.

Neymar bi se u ponedjeljak trebao pojaviti u Parizu, ali nije nemoguće da i ovaj put ignoriše zahtjev kluba jer je pokazao jasnu želju da napusti PSG i vrati se u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi