Neymar iznenadio mnoge: Sretan sam što nisu s nama u grupi za Mundijal
Brazilac je svjestan da se od njih mnogo očekuje u Rusiji, ali čini se da su spremni da pokažu koliko ova ekipa može

Želio ih izbjeći

Neymar iznenadio mnoge: Sretan sam što nisu s nama u grupi za Mundijal

E. Čaušević, foto: EPA

Brazilski reprezentativac Neymar priznao je da s nestrpljenjem očekuje početak Svjetskog prvenstva koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Prema mišljenju mnogih Brazil je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, a u ovoj zemlji vjeruju da nikada nisu imali jači tim. No, za Neymara i društvo to će biti dodatni pritisak da pokažu koliko mogu, te po šesti put donesu tituliu prvaka svijeta u Brazil.

Nedavno je održano izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo, a Brazilci se nalaze u grupi E zajedno sa Švicarskom, Kostarikom i Srbijom. No, Neymar ne krije da je sretan što njegov tim neće igrati protiv afričkih zemalja, odnosno Nigerije.

"Moramo pokazati koliko možemo posebno na samom početku kako bi ušli u formi. Grupa je teška, ali znamo svi koliko se od nas očekuje. Sretan sam što nećemo igrati protiv afričkih timova kao što je Nigerija. To su ekipe koje su fizički veoma spremne i teško se nositi s njima", rekao je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi