Neymar je čak 14 minuta ležao na travi tokom Mundijala
Glumac ili ne, sami prosudite (Foto: EPA)

Nevjerovatni podaci

Neymar je čak 14 minuta ležao na travi tokom Mundijala

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar je zbog konstantnih padova privukao veliku pažnju na Svjetskom prvenstvu.

Na njemu je napravljen veliki broj prekršaja, njih 23, ali se najskuplji fudbaler svijeta maksimalno trudio da dobar dio prekršaja i odglumi valjajući se pritom na travi kao da ga je pregazio brzi voz.

Statističarima nije bilo mrsko da izračunaju vrijeme koje je Neymar proveo ležeći na travi, a podatak kojeg su dobili je nevjerovatan. Ukupno je ležao 13 minuta i 50 sekundi.

Najviše je na travi proveo u meču protiv Meksika ukupno pet i po minuta, protiv Srbije dva minuta, a protiv Švicarske tri minuta i 40 sekundi. Protiv Kostarike je "ležao" dva minuta i 45 sekundi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Neymara zaista jeste teško zaustaviti i prekršaj je nekada jedino rješenje. Ipak, očigledno je da ima i dosta glume što je u nekoliko navrata pokazao

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi