Neymar još nije potpuno spreman, ali zaigrat će večeras

Tite najavio

Neymar još nije potpuno spreman, ali zaigrat će večeras

Edmir Škorić

Brazil večeras igra protiv Švicarske prvi meč na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Bivši svjetski prvaci su kandidati za zlato u Rusiji, što i ne čudi s obzirom na to s kakvim igračima raspolaže selektor Tite.

Ipak, jedno se ime izdvaja u sastavu, a to je Neymar. Najskuplji nogometaš svijeta bio je povrijeđen krajem prošle sezone, no PSG-ov golgeter se oporavio i zaigrat će večeras.

" Još nije spreman 100%, ali Neymar je jak. Također je i veoma brz i nije to izgubio. Nadam se da će biti spreman, ali medicinsko osoblje zna bolje. Dovoljno je dobro da može da igra", kazao je brazilski selektor Tite.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očekuje se da će od prve minute u vrhu zaigrati Gabriel Jesus, a Neymar i Willian po stranam, dok će Coutinho biti u sredini terena.

Susret Brazila i Švicarske igra se od 20 sati i drugi je u grupi, a prvi igraju Srbija i Kostarika od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti