Najavljena je nova transfer bomba, a glavna uloga je Neymar
Foto - EPA

Brazilac na raskršću

Najavljena je nova transfer bomba, a glavna uloga je Neymar

M. Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (30) ovog ljeta bi mogao napustiti redove PSG-a.

Iako je ugovorom vezan za pariški tim, prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi navodno je spreman da Brazilca oslobodi obaveza iz kluba. U razgovoru za Marcu je rekao.

"Je li Neymar dio novog projekta PSG-a? Ne možemo u medijima govoriti o takvim temama. Neki će otići, neki ostati, ali ovo su sve privatne stvari", rekao je Al Khelaifi.

A katalonski list Sport tvrdi da situaciju oko Neymara pažljivo prati torinski Juventus. Navodno je trener Stare dame Massimiliano Allegri razgovarao s rukovodstvom kluba o mogućnostima da potpišu Neymara.

Allegri želi podići kvalitet svog tima. Neymar je za njega savršen izbor, ali pitanje je koliko novca Juventus može ponuditi za Brazilca.

Neymaru se nikako ne ide iz Pariza. Plata od gotovo 50 miliona eura nešto je što niko u svijetu fudbala ne želi plaćati Neymaru i ostanak u Parizu je za sada mnogo izvjesnija opcija.

Podsjetimo, Neymar i dalje drži rekord kao najskuplji fudbaler svijeta. PSG ga je Barceloni u ljeto 2017. godine platio nestvarnih 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, iskusni ofanzivac nije očarao nikog u Parizu onim što je pokazivao na terenu. Imao je blistavih trenutaka, ali nedovoljno za čovjeka koji je najskuplji fudbaler svijeta i on je pod konstantnim udarom navijača.

Neymar je u dresu PSG-a postigao 100 pogodaka u 144 odigrana meča.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1654896791
Nek ide u MLS.To mu je zelja
2 0
BigBabo
Nije on za Serie A.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi