Naaser Al-Khelaifi nikada nije djelovao ozbiljnije: "Ovo je kraj"

Spremaju se promjene

Naaser Al-Khelaifi nikada nije djelovao ozbiljnije: "Ovo je kraj"

E. Škorić

Prvi čovjek francuskog velikana PSG-a ima jasan stav i tvrdi da se na neki način sprema "revolucija".

PSG je prošle sezone osvojio titulu u Francuskoj, ali ništa se manje nije moglo ni očekivati od ekipe za koju igraju najveće zvijezde današnjice, uključujući Kyliana Mbappea, Lionela Messija, Neymara, Angela di Mariju, Maura Icardija, Sergija Ramosa, Gianluigija Donnarummu...

S obzirom na to, osvajanje titule se moglo podrazumijevati, ali ispadanje od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka ocijenjeno je kao veliki neuspjeh, dok je prerano i u Kupu ovaj tim ispao. Zbog toga će Mauricio Pochettino ubrzo postati bivši, a PSG će imenovati novog trenera s kojim će napasti Ligu prvaka.

Najavljuju se i velike promjene u timu, a prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi je u nikad ozbiljnijem tonu to i najavio.

"Naš stav je jasan - igrači koji nisu dio projekta mogu da odu ovog ljeta. Ne postoji drugi način. Neki od njih koristili su situaciju, ali sada je gotovo, moraju da odu", poručio je Al-Khealifi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nije, naravno, otkrivao imena igrača koji "moraju da odu", ali vjerovatno se na toj lsiti nalaze imena poput Icardija, Paredesa...

Parižani imaju strašan tim, ali neće stati na tome. Najvažnije im je bilo da Mbappe potpiše novi ugovor, a sada se očekuju dolasci Gianluce Scamacce, Vitinha, Renata Sanchesa i Milana Škrinjara. Prepostavite i sami kakvi će ciljevi kluba biti u narednoj sezoni, a hoće li moći da ih ostvare, tek ćemo da vidimo.

Top Komentari

axel42
Teško tom klubu kojeg ovakav bilmez predstavlja. Umjesto da pred kamerama stoji neka bivša legenda kluba ili neki stručni menadžer, presjednik kluba ono neki multimilijarder, arap koji nema pojma o fudbalu. Sa parama danas možeš sve
5 0
ubnt2
Ma džaba sve to, to je isto kad kod Kineza kupiš djetetu neku igračku koja izgleda i prelijepo i predobro ali hebaiga kad to pukne za sat vremena.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi