Čelnici PSG-a konačno odlučili prodati Neymara: Poznato je kome i za koliko

Odlazi iz Pariza

Čelnici PSG-a konačno odlučili prodati Neymara: Poznato je kome i za koliko

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Neymar najvjerovatnije će na ljeto napustiti PSG nakon što su čelnci francuskog kluba odlučili da ga prodaju.

Nakon utakmice s Bayernom u osmini finala Lige prvaka, koju su Parižani izgubili kod kuće rezultatom 0:1, Brazilac se želio opustiti i bio je prisutan na poker turniru, gdje je ulaz za stol bio 10.000 eura.

Nogometaš nije imao ugovornu obvezu prisustvovanja događaju, a čelnicima PSG-a bilo je dosta. Katalonski novinari sa portala sport.es pišu da su šefovi francuskog prvaka brazilsku zvijezdu stavili na prodaju.

Vlasnik kluba iz Pariza Nasser Al-Khelaifi spreman je da se sastane sa Chelseajem kako bi dogovorio prodaju bivšeg napadača Barcelone.

Neymar je jedna od glavnih meta Londončana u ljetnom prijelaznom roku, a PSG je navodno rekao 'da'. Parižani bi trebali dobiti 60 miliona eura za svog napadača.

Neymar je u PSG stigao 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura, što je bio i ostao najveći transfer u povijesti nogometa. Šest godina kasnije Neymar će otići za mnogo manji iznos.

Brazilski napadač je ove sezone na učinku od 20 golova i 17 asistencija u svim takmičenjima, od čega je 12 u Ligi 1.

Karijeru je počeo u Santosu, a 2013. godine je prešao u Barcelonu gdje je u četiri sezone ostvarivao vrhunske rezultate, što mu je na kraju i donijelo ogroman transfer u PSG u kojem se obogatio i on i njegov bivši klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, čini se da iskusnog golgetera prate skandali konstantno, ima razne afere, pravi incidente, često radi po svom i zbog toga nema najbolje odnose sa klupskim čelnicima i sa saigračima, iako mu niko ne može osporiti ogromno nogometno znanje koje posjeduje.

Biće svakako zanimljivo vidjeti ga od ljeta u dresu nekog drugog kluba. Po svemu sudeći, biće to u dresu londonskog Chelseaja, koji neumoljivo nastavlja da dovodi igrače, ali barem trenutno mu to ne daje rezultate.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Ovaj glumac ako i dođe nekim čudom u Englesku, tu će mu i biti kraj. Ima da ga samelje Engleska i ispljune ko slinu. Nije on navikao na tuču po nogama i slobodniju igru u odbrani.
3 0
Adrian
222 million eura 2017 plaćen, ništa nije napravio u PSG-u, ako neko računa titule u prvenstvu Frnacuske, liga koja više nije liga 5, nek se malo zapita.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti