Zemljotres u PSG-u: Kreiran je još jedan klan, kolovođa nemira čovjek od kojeg se najmanje očekuje!

Situacija je napeta

Zemljotres u PSG-u: Kreiran je još jedan klan, kolovođa nemira čovjek od kojeg se najmanje očekuje!

Admin Čaušević
Teme:

Atmosfera u PSG-u je poprilično napeta. Odnosi između mnogih igrača su hladni. Situacija je eskalirala sa tri vezana poraza. To je sve ono što pariškom klubu nije potrebno u ovom trenutku.

Prema informacijama do kojih je došao ugledni list L'Equipe, PSG se suočava s brojnim internim problemima i to u krucijalnom dijelu sezone.

Dobri duh svlačionice i fudblaer koji je cijeli život u PSG-u je pokrenuo posljednju rundu nemira koja je dovela do stvaranja novog klana.

Više vodećih igrača iz svlačionice uključujući Marquinhosa, Neymara, Presnela Kimpembea i Lionela Messija, ocijenilo je da je pariška igračka snaga oslabila prošlog ljeta.

Kimpembe je otišao korak dalje smatrajući su čelnici u krivu što ne daju priliku drugim igračima koji su prošli omladinske selekcije.

Defanzivac osjeća nelagodu u svačionicu i u opšte nije u istom tonu sa ponašanjem većine ostalih svojih saigrača.

Oglasi

Francuz je otišao dalje te je u svlačionici napravio novi klan i oko sebe okupio mlade igrače Warrena Zaire-Emeryja, El Chadaillea Bisthiabuai Ismaëla Gharbija te ih okreće protiv najvećih zvijezda. 

Marquinhosu se nije svidjelo što je Kimpembe nakon poraza od Monaca otišao razgovarati s navijačima, iako je Brazilac bio zamolio ekipu da se vrati u svlačionicu.

Također se navodi da je verbalni sukob sportskog direktora Luisa Camposa sa Neymarom i Marquinhosom bio "vrlo živ" te je to ostavilo traga.

Prve nesuglasice između napadača i čelnika datiraju od prošlog ljeta kada se tražio odlazak iz kluba brazilskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

L'Equipe također ukazuje da se Christopheu Galtieru umjereno svidjelo što je Luis Campos interveisao u pauzi utakmice protiv Monaca.

PSG danas od 13 sati dočekuje Lille i morat će tražiti pobjedu pod svaku cijenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi