Pochettino: Vjerujem da će Mbappe i Neymar ostati u PSG-u
FOTO - EPA

Pochettino: Vjerujem da će Mbappe i Neymar ostati u PSG-u

A. Beganović

Šef stručnog štaba PSG-a, Mauricio Pochettino, uvjeren je da će Neymar i Kylian Mbappe i u narednoj sezoni nositi dres ovog kluba.

U posljednje vrijeme u inostranim medijima se mnogo špekuliše o odlasku Neymara i Mbappea iz PSG-a. Povezuju se sa brojnim klubovima, ali Pochettino vjeruje da će obojicu trenirati i u narednoj sezoni.

"Cilj je zadržati najbolje igrače. Klub želi osvojiti Ligu prvaka i cilj je zadražti Neymara i Mbappe dugi niz godina. Optimističan sam po tom pitanju, u kratkom vremenskom periodu stvorili smo odlične odnose", rekao je Pochettino.

"Predani su klubu i znam da ih svaka ekipa na svijetu želi imati u svojim redovima. Ali, kažem vam, optimističan sam i mislim da će igrati za PSG i u narednoj sezoni. Borit ću se svom snagom da ostanu s nama", dodao je trener PSG-a.

Francuska ekipa plasirala se u polufinale Lige prvaka gdje će snage odmjeriti sa Manchester Cityjem s kojim je Pochettino svojevremeno vodio velike bitke.

"Volim se suočavati s Pepom jer ga smatram najboljim trenerom na svijetu. A, ukoliko želite napredovati, morate se takmičiti sa najboljim. Ogroman je to izazov jer City ima sjajne igrače", istakao je Pochettino i nastavio hvaliti Guardiolu.

"Radi sjajno u Engleskoj i cilj mu je osvojiti Ligu prvaka. Stvorio je ovu sjajnu ekipu i pokazuje svoj kvalitet kao i svugdje gdje je radio".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je Pochettino govorio i o Zinedinu Zidaneu, treneru Reala s kojim bi mogao PSG igrati u finalu Lige prvaka.

"Ravan je Guardioli. Pokazali su se kao najbolji treneri, a to potvrđuju i rezultati", zaključio je trener PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi