Sinoć smo u Parizu vidjeli jednu od najgorih sudijskih odluka

Orsato "vidio" ono što niko nije

Sinoć smo u Parizu vidjeli jednu od najgorih sudijskih odluka

E. Čaušević

PSG i Bayern su igrali sinoć revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a na kraju je pirovu pobjedu od 1:0 ostvario minhenski klub.

Bayernu to nije bilo dovoljno da se plasira dalje jer je PSG zbog više golova u gostima prošao dalje. Naime, PSG je prvi meč u Minhenu dobio sa 3:2 i zahvaljujući tome prošao je dalje.

No, i sinoć smo mogli vidjeti nekoliko sudijski propusta. Iz prvog poluvremena izdvaja se nepostojeća ofsajd pozicija Mbappea kada je pomoćnik jednostavno požurio da digne zastavicu jer je bio siguran u svoju odluku, ali je itekako pogriješio.

Drugu pogrešku vidjeli smo u drugom poluvremenu, a u centru pažnje se našao italijanski sudija Daniele Orsato.

Naime, Orsato je nakon jednog centaršuta Kimmicha dosudio faul nad veznjakom PSG-a, Leandrom Paredesom, i bio je siguran da ga je Thomas Muller faulirao, ali je usporeni snimak pokazao nešto totalno drugo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Paredes je pao nakon što se sudario sa svojim golmanom Navasom, a Muller uopšte nije imao kontakt s njima i zbog toga nije mogao da vjeruje da je Orsato svirao prekršaj.

Ovaj detalj s utakmice postao je hit na društvenim mrežama jer nikome nije bilo jasno zbog čega je Orsato svirao prekršaj. Spornu situaciju s Parka Prinčeva možete pogledati OVDJE.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

miki30
Sve mogu razumjeti sudija pogrješi, jbg štaš desi se. Al vidi ovog Paredesa koliko jauče ko da ga voz udario, još nešto glumi, ovaj ga kolega još ljubi u glavu zbog dobre glume. Ovo simuliranje treba konačno početi kažnjavati pa makar i posle utakmice.
10 0
user1583752673
Ovaj je i nama sudijo neki dan. Znamo svi sta je bilo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi