Nekom smrklo, nekom svanulo: Messi i Ramos lijepo su profitirali zbog sukoba Neymara i Mbappea

Galtier objasnio o čemu se radi

Nekom smrklo, nekom svanulo: Messi i Ramos lijepo su profitirali zbog sukoba Neymara i Mbappea

E. Ganibegović

Navijače PSG-a zabrinulo je ono što su vidjeli na posljednjoj utakmici svog tima.

I pored pobjede od 5:2 nad Montpellierom u drugom kolu Ligue 1, glavni fokus bio je na sukobu Kyliana Mbappea i Neymara.

Naime, Francuz je promašio prvi penal na ovom meču, htio je da izvede i drugi, no Neymar mu to nije dopustio, a ovaj se naljutio kao uvrijeđena mlada.

Kasnije nije htio da istrči kontru, nakon što u začetku akcije nije dobio jedan pas.

Nekoliko dana nakon svega održan je sastanak na kojem su se osim njih dvojice pojavili čelnici kluba, te trener Galtier i sportski direktor Ocampos koji im je dao do znanja da niko nije veći od kluba, pa ni njih dvojica.

Na današnjoj press konferenciji trener Galtier objasnio je medijima da ovaj sukob nije narušio atmosferu unutar tima, ali i najavio da su osim njih dvojice sada u konkurenciji da izvode penale Lionel Messi i Sergio Ramos.

"Već sljedeći dan smo se svi sastali da to riješimo. Rekli smo što smo mislili da je potrebno. Radili smo jako dobro cijelu sedmicu, svi su radili uzorno. Uživao sam u svakoj jedinici treninga i taj popratni fenomen je prošao vrlo brzo, već dan nakon našeg sastanka", rekao je Galtier pa dodao:

"U prošloj utakmici imali smo fiksni redoslijed izvođača penala. Kylian je bio broj jedan, a Neymar broj dva. Bitno je da naši napadači zabijaju golove, da se zadrži njihovo povjerenje. U obzir za izvođenje penala sada dolaze i Messi i Ramos."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, PSG je na startu ove sezone u Izraelu savladao Nantes i osvojio francuski Superkup, a odbranu titule prvaka Francuske započeo je s dvije pobjede u prva dva kola.

Narednu utakmicu igraju za dva dana u okviru trećeg kola, a od 20:45 gostovat će kod Lillea. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi