Neymar mora birati između ljubavi i novca
Foto - EPA

Brazilac u dilemi

Neymar mora birati između ljubavi i novca

M. Šljivak

Najskuplji fudbaler svijeta Neymar silno želi da se vrati u Barcelonu.


Još otkako je 2017. godine napustio tim s Nou Campa i otišao u PSG u transferu vrijednom rekordnih 222 miliona eura, mediji su pisali kako Brazilac nije sretan i da ima želju da se vrati.

Navodno je prošlog ljeta Neymar bio veoma blizu povratka, a nakon što su pregovori s PSG-om propali, Barcelona je obećala da će ga vratiti u ljeto 2021. godine.

Međutim, veliki pad ekonomije uzrokovan koronavirusom dosta toga je promijenio. Barcelona neće imati dovoljno novca kako bi plaćala Neymara, pa će on morati da bira između manje plate u Španiji i nevjerovatnog ugovora kojeg mu nudi PSG.

Parižani su ponudili Neymaru nestvarnu platu od 50 miliona eura po sezoni i to je sasvim sigurno ugovor kakav se ne dobija, ali i ne odbija često.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni ovaj novac ne može dobiti. Mundo Deportivo tvrdi da mu katalonski velikan može ponuditi platu od 20 miliona eura po sezoni, pa će Neymar morati da bira između ljubavi i novca.

Neymar je u Barceloni od 2013. do 2017. godine odigrao 186 utakmica i postigao je 105 golova, a osvojio je dvije titule prvaka, te trofej Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
On je uvijek birao novac
1 0
forza_juve
Izabrao je on svoje dok je otisao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi