Šta je Mourinho sinoć objašnjavao Pogbi pred izmjenu?

Britanski mediji otkrili taktičke savjete Posebnog

Šta je Mourinho sinoć objašnjavao Pogbi pred izmjenu?

Čini se da je Pogba pao u nemilost kod Josea Mourinha, pa je i sinoćnji susret osmine finala Lige prvaka protiv Seville Francuz počeo na klupi za rezervne igrače.

U veznom redu Manchester Uniteda su se sinoć našli Matić, Herrera i McTominay, ali je Španac zbog povrede morao napustiti teren već u 17. minuti, pa je priliku za igru dobio Paul Pogba.

Pogba se, baš kao i ostatak ekipe Uniteda, nije proslavio na Ramon Sanchez Pizjuanu s obzirom da je Sevilla bila dominantna tokom čitave utakmice, a Crveni đavoli su na kraju uspjeli sačuvati 0:0.

Međutim, britanske medije je interesovalo šta je to Mourinho objašnjavao Pogbi prije nego što je Francuz ušao u igru, a sada su se pojavile fotografije na kojima se može vidjeti šta se nalazi na jednoj od Mourinhovih "šema".

Naime, jedna od taktičkih postavki koja se mogla razaznati na Mourinhovim papirima je i "defanzivni slobodni udarac sa boka", pa je Posebni očigledno obajšnjavao Pogbi kako da se postavi u defanzivnim zadacima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Činjenica je Mourinho Pogbi objašnjavao defanzivne taktike ne čudi, s obzirom da je Portugalac bio nezadovoljan igrom i zalaganjem svog veznjaka u odbrani, što je i jedan od razloga "zatezanja odnosa" među njima dvojicom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi