Skraćen prelazni rok u Premier ligi
Foto: EPA

Klubovi odlučili

Skraćen prelazni rok u Premier ligi

M. Šljivak

Klubovi iz engleske Premier lige izglasali su skraćenje ljetnog prelaznog roka.

Ekipe iz Premiershipa će u ljetnom prelaznom roku moći da kupuju igrače do devetog augusta, nakon čega če period za angažovanje novih fudbalera biti zatvoren.

Kako navodi BBC, ovo pravilo će važiti za 72 kluba iz najboljih engleskih liga, ali će timovi izvan Premier lige do 31. augusta moći da dovode fudbalere na pozajmicu.

Također, uvedeno je i pravilo prema kom će od četvrtog četvrtka marta klubovi u protokolu za ligaške utakmice morati da imaju barem 10 igrača koji su bili u registrovani za prethodni meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na taj način se želi spriječiti eventualno namještanje utakmica i puštanje pobjeda ekipama koje se bore za opstanak ili plasman u viši rang takmičenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti