Scene kakve se ne pamte: Zvijezde PSG-a izvode prekide uz policijsko obezbjeđenje

Velodrom "gori"

Scene kakve se ne pamte: Zvijezde PSG-a izvode prekide uz policijsko obezbjeđenje

H. Zilić

Nevjerovatne scene nam stižu sa derbija francuske Ligue 1 između Marseilla i PSG-a.

Atmosfera na tribinama je uzavrela, a domaći navijači svaki kontakt gostujućih igrača isprate zvižducima, a na terenu završi i neki predmet, što je izazvalo oštrije reakcije policije i obezbjeđenja.

[twitter]https://twitter.com/FootyFooIigans/status/1452364381711388682[/twitter]

Naime, prilikom izvođenja kornera, Neymar je imao zaštitare i policiju oko sebe kako ga ne bi pogodili navijači Marseilla nekim predmetom, a slična situacija je kada i Lionel Messi ima loptu na prekidu blizu tribine gdje su najvatreniji navijači Marseilla.

Ovaj derbi je izazvao veliku pažnju, ali i pripremu kako lokalnih tako i državnih policijskih snaga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Utakmice ova dva tima uvijek nose sa sobom i veliku dozu navijačke strasti, a prethodne utakmice znale su izazvati dosta problema, huliganstva i nereda na ulicama oko stadiona, ali i na samom stadionu.

Francuska policija se kao nikad ranije spremila za derbi Marseilla i PSG-a, a klubovi su već dobili upozorenje od tamošnjeg Saveza o eventualnim kaznama u slučaju nereda na terenu, dok je domaćin dobio posebna upustva za vrijeme odigravanja utakmica kada je u pitanju obezbjeđenje.

Top Komentari

Ecosport
Ovo je lakrdija, ova utakmica je trebala biti prekinuta i isprazniti stadion skroz. Još utrcavanje navijača gdje prekida akciju Messija, to je strašno. Šta se dopušta ovom Marseju, nevjerovatno.
6 0
Realist
Koliko god UEFAnastojala bit stroža i stroža u kaznjavanju svakog oblika navijanja i podrzavanja svog kluba(osim mirnog sjedenja i pjevanja) navijaci ce bit sve gori i gori u prelazenju dopustenih granica i radit ce ono sto im mozda nebi nikad palo napamet da ucina u vrijeme kad im nitko nije puho za vratom i govorio im kako se ljepo ponasa. SLOBODA NAVIJAČIMA
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi