Neymarova karijera u Barceloni kroz brojke
Foto: EPA

Brazilac je na Nou Campu ostavio dubok trag

Neymarova karijera u Barceloni kroz brojke

Teme:

Fantastični Brazilac Neymar je napustio Barcelonu nakon četiri godine i u astronomskom transferu prešao u Paris Saint-Germain.

Parižani su za Neymara izdvojili čak 222 miliona eura, a on bi trebao postati centralna figura u ekipi slavnog francuskog kluba.

Barcelona je ostala bez jedne trećine svog fantastičnog MSN trija, a koliko će teško biti nadomjestiti Neymara u ekipi s Nou Campa govore njegove brojke u dresu katalonskog giganta.

105 - Broj golova brazilskog reprezentativca za Barcelonu u svim takmičenjima. Jedini Brazilac koji je u Barceloni nadmašio ovu cifru je legendarni Rivaldo koji je u dresu katalonskog kluba postigao 130 pogodaka.

59 - Kada se ovaj impresivan broj asistencija doda Neymarovim golovima dolazi se do zaključka da je Brazilac u svojih 186 nastupa za klub učestvovao kod čak 164 gola.

7 - Broj golova koje je Neymar postigao Paris Saint-Germainu.

15 - Broj penala koje je Neymar izborio za Barcu u španskoj La Ligi. 

21 - Broj asistencija koje je Brazilac upisao u La Ligi u prošloj sezoni. 

22 - Neymar je "namjestio" više golova Lionelu Messiju od bilo kojeg drugog saigrača u zadnje četiri sezone, čak 22.

3 - Neymar je prvi igrač koji je postigao gol u tri uzastopna Kupa Kralja (2015, 2016, 2017).

431 - Ni jedan igrač u pet najboljih evropskih liga nije bio fauliran više puta od Neymara u zadnje četiri godine. Jedini igrač osim Neymara koji je fauliran više od 400 puta je Preparim Hetemaj (410).

Potražite više informacija na temu La Liga:

39 - Najučinkovitija Neymarova sezona bila je 2014/2015 kada je postigao 39 golova. Jedina druga sezona u kojoj je prešao broj od 30 golova bila je 2015/2016.

8 - Broj titula koje je Neymar osvojio u dresu Barcelone. Tri trofeja u Kupu Kralja, dvije titule prvaka Španije, španski Super Kup, trofej Lige prvaka i Svjetsko prvenstvo za klubove 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi