Neymar otkrio ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je ikada igrao

Brazilac ga mnogo cijeni

Neymar otkrio ko je najbolji defanzivac protiv kojeg je ikada igrao

Brazilska zvijezda Neymar kaže kako mu je najteži protivnik u karijeri bio Sergio Ramos.

Neymar je dugo godina igrao u Španiji i to za Barcelonu te je odigrao mnogo utakmica protiv Real Madrida. Također, i nakon što je prešao u PSG susretao se s Realom u Ligi prvaka, a kaže kako je za njega najteži rival uvijek bio Ramos.

"Najbolji rival protiv kojeg sam ikada igrao? Sergio Ramos. On je fantastičan štoper, a osim toga postiže i golove. On je vrlo težak rival protiv kojeg igrate", rekao je 27-godišnji napadač PSG-a.

Kao buduću veliku zvijezdu svjetskog fudbala Neymar vidi Ramosovog saigrača Viniciusa Juniora.

"Vinicius je vrlo mlad i mislim da će u budućnosti postati nevjerovatan fudbaler. Postat će jedan od najboljih, takmičit će se za Zlatnu loptu. Nadam se da će dobiti sve što želi. On je sjajan momak, vrlo ljubazan. Nadam se da će u karijeri napraviti puno jer to zaslužuje.

Podsjetimo, Neymar se ovih dana vratio na treninge PSG-a, a uskoro ga očekuju i prve prijateljske utakmice u novoj sezoni.

Neymarov otac uhvaćen na pregovorima

Sve je izglednije da bi ovog ljeta Neymar mogao napustiti Paris Saint-Germain.

Brazilac je u francuski klub došao u ljeto 2017. godine za rekordno obeštećenje od 222 miliona eura, no svoje ambicije nije uspio da ostvari na Parku prinčeva, pa se o odlasku sve više špekuliše.

Da je Neymar nezadovoljan potvrdio je i trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel, a iako se činilo da bi se mogao vratiti u Barcelonu, u igri za njegovo dovođenje navodno je i Juventus.

Tu informaciju prvi je objavio katalonski El Mundo Deportivo, prema čijim je navodima Neymarov otac, koji se inače brine o karijeri najskupljeg fudbalera na svijetu, došao sinoć u Torino kako bi razgovorao o potencijalnom transferu.

Tamo se navodno sastao s Juventusovim direktorom Fabijom Paraticijem, a pomenuti list piše da je sastanak bio uglavnom informativne prirode.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sama pomisao kako bi Neymar mogao zaigrati u napadu s Cristianom Ronaldom stvorila je pravu pomutnju među navijačima 'Stare dame'. Ranije je ovog ljeta torinski tim potrošio hrpu novca na De Ligta, Romera, Pellegrinija i Demirala, dok su Ramsey, Rabiot i Buffon došli bez odštete.

Šta će od cijele priče biti, ostaje da se vidi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi