Neymar debitovao i odmah se desilo čudo - Kao da nije isti čovjek kročio na teren

Nije želio šutirati

Neymar debitovao i odmah se desilo čudo - Kao da nije isti čovjek kročio na teren

Midhat Šljivak
Teme:

Al Hilal je u 6. kolu prvenstva Saudijske Arabije deklasirao Al Riyad sa 6:1, a u ovom susretu za domaći tim je debitovao Brazilac Neymar. Odmah je upisao i asistenciju, a iako je iznudio penal, odlučio ga je prepustiti saigraču.

Debi Neymara za Al Hilal danas je bio u centru pažnje. Brazilac je po prvi put bio u konkurenciji za meč i odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Brazilska zvijezda je susret počela na klupi, a Al Hilal je otpor rivala lomio do 30. minute. Dosuđen je kontroverzan penal kojeg u pogodak pretvara Aleksandar Mitrović za prednost od 1:0.

Na drugi gol čekalo se do četvrte minute nadoknade prvog dijela. Al Shahrani je pogodio za 2:0 i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Al Hilal je u nastavku razbio rivala. Ulaskom Neymara u 64. minuti napad je dodatno ojačan, a samo četiri minute kasnije domaći tim postiže treći gol. Na 3:0 povećao je Nasser Al Dawsari.

Oglasi

Peti gol u mreži gostiju viđenje u 83. minuti. Neymar je uposlio Malcoma, a ovaj postiže pogodak za 4:0.

Nije se tu stalo. Tri minute kasnije Neymar je iznudio penal, a zatim se desila situacija kakvu vjerovatno nećemo gledati često ove sezone. Brazilac je izvođenje penala prepustio Salemu Al Dawsariju, a ovaj pogađa za 5:0.

[twitter]https://twitter.com/AlhilalBayt/status/1702772268919574958[/twitter]

Isti igrač U petoj minuti nadoknade pogađa za 6:0, a konačnih 6:1 postavlja Al Zaqan minut kasnije.

Al Hilal je nakon šest kola prvi na tabeli prvenstva Saudijske Arabije sa 16 bodova. Slijede Al Ittihad s 15 i Al Taawon s 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi