Neymar progovorio o 'paklu' Lionela Messija u Parizu: "On to nije zaslužio"

Bilo je veoma teško

Neymar progovorio o 'paklu' Lionela Messija u Parizu: "On to nije zaslužio"

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar jedna je u nizu zvijezdi koje su napustile redove PSG-a ovog ljeta. On se zaputio ka Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Hilal, a njegov veliki prijatelj Lionel Messije u Sjedinjenim Američkim Državama gdje briljira u dresu Intera iz Miamija.

Neymar je nakon odlaska iz PSG-a odlučio reći određene stvari o svom bivšem klubu i odnosu kojeg su imali prema njemu i Lionelu Messiju.

Brazilac tvrdi da su oni činili sve kako bi od francuskog kluba napravili najbolji tim na svijetu, ali da podrške nije bilo.

"Došli smo u Pariz kako bismo ispisali historiju. Željeli smo dati sve od sebe, ispisati historiju i postati šampioni. Nažalost nismo uspjeli", rekao je Neymar.

Zatim se okrenuo Messiju i onom kroz šta je prolazio u PSG-u.

Oglasi

"Prošla sezona je za njega imala dvije strane novčića. Prošao je kroz raj s Argentinom, bio sam izuzetno sretan zbog njega, a u Parizu je prolazio kroz pakao. Po mom mišljenju, nisu se odnosili fer prema njemu. Nije zaslužio tako otići."

Neymar već zna gdje će igrati kada napusti Al Hilal. Vraća se u Brazil.

"Želim igrati za Santos ponovo. Ne znam kad, ali ću se vratiti kad-tad", istakao je Neymar.

Brazilski fudbaler je u dresu PSG-a odigrao 173 utakmice i ostvario je učinak od 1018 golova i 77 asistencija.

Prethodno je u dresu Barcelone u 186 utakmica postigao 105 golova uz 76 asistencija.

Top Komentari

user1654896791
Nisam znao da je Neymar u 173 utakmice dao 1018 golova.Svaka cast za Neymara i za novinara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi