Neymar po Ronaldovom receptu odjurio u svlačionicu: Interno ćemo razgovarati...

Tuchel ga "nije vidio"

Neymar po Ronaldovom receptu odjurio u svlačionicu: Interno ćemo razgovarati...

Neymarov povratak nakon povrede i nije protekao onako kako je Brazilac vjerovatno planirao.

Sinoć se našao u startnoj postavi PSG-a za duel sa Lilleom. Ali izuzme li se nekoliko dobrih poteza, Neymar i nije imao previše produktivnu izvedbu u pobjedi svog tima od 2:0.

Na terenu je proveo tek nešto više od sat vremena prije nego što ga je trener Thomas Tuchel odučio zamijeniti.

Umjesto Neymara je na teren poslao Kyliana Mbappe koji se pred utakmicu nije dobro osjećao, ali je sinoć ipak dobio nekih pola sata igre.

Neymar nije najbolje reagovao na Tuchelovu odluku da ga izvede iz igre. Pri izlasku sa terena je zagrlio Mbappea, ali se nije pozdravio sa svojim trenerom već je otišao pravo u svlačionicu - nešto slično kao Cristiano Ronaldo koji je u posljednje vrijeme u centru pažnje zbog ljutitih reakcija na odluke trenera Juventusa da ga zamijeni. Brazilac je odlučio ne ostati na klupi i ne ispratiti posljednjih pola sata utakmice svog tima.

Vjerovatno ovo nije bio najpametniji potez Brazilca s obzirom da mu navijači još nisu oprostili forsiranje transfera nazad u Barcelonu. Kratko je o pomenutoj situaciji nakon utakmice govorio trener PSG-a Thomas Tuchel.

"Mnogi igrači odu direktno u svlačionicu. Drugi ostanu na klupi. Nisam to vidio jer sam bio fokusiran na taktičku promjenu. Zbog toga nisam vidio. Moraćemo o ovome razgovarati interno", izjavio je Tuchel.

Iako Neymar nije pružio svoju najbolju partiju, Tuchel je nakon utakmice pravdao svoju odluku da Brazilca uvrsti u startnih 11.

"Propustio je šest sedmica. To je puno za igrača poput njega. Nedostaje mu ritma, preciznosti i vremena da ponovo pravi odlučujuće poteze. Nakon šest sedmica, bilo mu je potrebno da igra", istakao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, pred samu utakmicu Neymar se našao na meti kritika jer je, dok se oporavljao od povrede, otišao za Madrid i gledao mečeve Davis Cupa, kojeg organizuje njegov prijatelj - štoper Barcelone Gerard Pique.

"Šta mogu? Nisam mu otac niti sam policajac", poručio je Tuchel kada su ga novinari pitali o Neymarovom putu u Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi