Suze, tuga, crne sumnje i uznemirujući snimak: "Staklenom" igraču od 400 miliona sinoć došao kraj?

Nova teška povreda za Neymara

Suze, tuga, crne sumnje i uznemirujući snimak: "Staklenom" igraču od 400 miliona sinoć došao kraj?

Admin Čaušević
Teme:

Najskuplji igrač u historiji fudbala se ponovo povrijedio. Sada bi povreda mogla fatalna i po njegovu karijeru jer je teško vjerovati da će više ikad biti isti fudbaler pošto je već neko vrijeme u ogromnom padu forme. 

Neymar se opet povrijedio. Brazilski fudbaler iznešen je na na nosilima nakon prekršaja De la Cruz u prvom poluvremenu utakmice Urugvaj - Brazil u sklopu kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo.

"Desetka" Caraoca se odmah uhvatila za koljeno, počeo je plakati od bolova te se odmah vidjelo da je u pitanju teška povreda.

Fudbaler Al Hilala prekrio je lice da sakrije suze, dok gestikulacija njegovih saigrača nije bila ohrabrujuća. Nakon što je uz pomoć liječničke službe i na nosilima napustio teren, Neymar je pokušao pješice ući u tunel svlačionice, ali je te uradio šepajući sa jasnim bolom.

[twitter]https://twitter.com/hellfootball_/status/1714445209235493257[/twitter]

Prema izvještajima iz Brazila, nakon prvog pregleda, Neymar je pretrpio ozbiljno istegnuće koljena, ali crne progonoze govore da su svjetskoj zvijezdi stradali križni likamenti.

Oglasi

Bivši fudbaler PSG-a je stadion u Montevideu napustio potpuno imobilizirane noge i sa štakama kako ne bi podupirao povrijeđeno koljeno.

Brazilski krilni igrač do sada nikada nije povrijedio koljeno. Nagomilao je povedre kvadricepsa i tetive koljena, zglobova, rebara i leđa.

Neymar zbog povreda nije mogao igrati 424 dana od 2020. do danas, a zbog svog osjetljivog tijela poprimio je neslavni epitet "staklenog" igrača.

Upravo iz tog razloga cijeli Brazil strahuje jer se vjeruje da će Neymar pauzirati duže vrijeme, a neki sumnjaju da je i njegova karijere završena te da se više nikad neće uspjeti vratiti na svoj nivo.

Neymar je ljetos otišao u Saudijsku Arabiju gdje on lično igra sve osim ozbiljan fudbal, te je potrebno pravo malo čudo da se vrati na nivo od prije nekoliko godina.

Inače, klubovi su za kupovinu Neymara do sada potrošili skoro 400 miliona. Barcelona ga je platila 80, PSG 222 i Al Hilal 90 miliona. Brazilac je samo u dresu Katalonaca opravdao uloženi novac.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
E,sad može da leži do penzije na travnjaku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti