Francuski mediji otkrili: Neymar forsirao transfer u engleskog velikana

Na kraju nije uspio

Francuski mediji otkrili: Neymar forsirao transfer u engleskog velikana

E. Oštraković
Teme:

Dugo se proteklog ljeta govorilo o odlasku Neymara iz PSG-a, ali je na kraju ostao u klubu.

Ipak, francuski mediji prenijeli su informacije da je Neymar već prihvatio ponudu da ode na posudbu u Premiership.

Naime, na adresu PSG-a stigla je ponuda u posudbi od strane Chelseaja, ali je samo Newcastle uspio da zadovolji zahtjeve vlasnika PSG-a.

Činilo se tada da će Neymar napustiti Paris Saint-Germain, a sve iz razloga jer je navodno Mbappe tražio da Brazilac bude prodat.

Dva glavna favorita za njegovo dovođenje bili su Chelsea i super bogati Newcastle, ali na kraju niti jedan nije uspio da ga dovede.

Neymar je sve vrijeme pokušavao da isforsira posudbu u Chelsea, ali vlasnici PSG-a nisu bili zadovoljni ponudama ovog kluba.

Sa druge strane, stigla je ponuda Newcastlea koja je bila itekako dobra u očima čelnih ljudi tima iz Pariza, ali to nije bilo ono što je Neymar htio.

Navodno je Neymar tada rekao da ne postoji novac koji Newcastle može platiti kada on ne želi da igra u njihovom klubu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako su u Newcastleu bili primorani dovesti nekog drugog, a izbor je pao na Alexandera Isaka koji je plaćen 63 miliona eura.

Ostaje da vidimo da li će se u januaru ponovo govoriti o odlasku Neymara ili će aktuelan biti samo odlazak Mbappea iz PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi