Bivši saigrač raskrinkao Hazarda: Govorio je otvoreno o njegovoj strasti prema hrani
John Obi Mikel iskreno o Edenu Hazardu.

Kaže da ne poznaje lijenijeg igrača

Bivši saigrač raskrinkao Hazarda: Govorio je otvoreno o njegovoj strasti prema hrani

E. Ganibegović

Eden Hazard nikako nije onaj isti igrač u Real Madridu kakav je bio u Chelseaju. Ima dosta problema s kilažom i povredama, a sada je otvoreno o njemu govorio njegov bivši saigrač.

Godine 2019. bivši reprezentativac Belgije Eden Hazard stigao je u Real Madrid. Došao je iz Chelseaja u transferu vrijednom 115 miliona eura, no taj novac nikada nije opravdao. 

Mnogo više je vremena proveo van terena nego na terenu, a tome su kumovale brojne povrede koje je doživio, a kuburio je dosta i s viškom kilograma.

Nije bio rijedak slučaj vidjeti Hazarda, naročito na početku priprema ili sezone, s očigledno kojim kilogramom viška, te je njegova ljubav prema hrani neupitna.

O tome je sada javno progovorio njegov bivši saigrač iz Chelseaja, John Obi Mikel. Nigerijac je bio vrlo otvoren i iskren, a vidjet ćemo da li će se to dopasti Hazardu.

"Eden Hazard je najlijeniji fudbaler kojeg sam vidio, ali svejedno osvoji nagradu za najboljeg igrača utakmice", rekao je Mikel, pa dodao:

Oglasi

"Noć prije utakmice nakon večere znao je sjediti po 20-30 minuta jedući svoj puding od riže. On baš voli hranu."

Podsjetimo, Nigerijac je za Chelsea igrao od 2006. do 2012. godine, no Hazard za vrijeme igranja u londonskom klubu nije imao probleme kakve danas ima.

Što se tiče njegovog igranja u Real Madridu, situacija nije ni tu dobra. Španski mediji pišu da je došlo nedavno do svađe između Hazarda i Ancelottija i da je čini se njihov odnos završen za sva vremena.

Nakon toga Hazard je odlučio da se inati do kraja i jasno je da to mu neće uopšte pomoći. On i Ancelotti više uopšte ne razgovaraju jer je Hazard lično razočaran kako ga italijanski stručnjak tretira i ponaša se prema njemu od dolaska na klupu Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard ima dobar odnos s njegovim pomoćnicima, ali i s njima gleda da ne komunicira tako često. Belgijanac smatra da mu je učinjena nepravda i to Ancelottiju očito neće oprostiti.

Ovaj 32-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao tek sedam utakmica i zabio je jedan gol uz jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi