Prcić i društvo bili na pragu senzacije, a onda se u 95. minuti ukazao Kylian Mbappe

PSG teže od očekivanog do tri boda

Prcić i društvo bili na pragu senzacije, a onda se u 95. minuti ukazao Kylian Mbappe

E. Čaušević

PSG je večeras uz dosta muke uspio da dođe do tri boda u utakmici protiv autsajdera Strasbourga i slavi sa 2:1 u okviru 16. kola francuske Ligue 1, a junak je bio Kylian Mbappe koji je zabio pogodak u posljednjim sekundama utakmice.

Navijači u Parizu poželjeli su se dobrog fudbala i utakmica PSG-a i nakon više od mjesec dana pauze prvenstvo u Francuskoj se nastavilo, ali na kraju na Parku Prinčeva nisu mogli biti zadovoljni prikazanim iako je njihov tim došao do boda.

PSG je večeras bio apsolutni favorit protiv Strasbourga, ali na kraju aktuelni prvak Francuske strepio je do posljednjih sekundi utakmice kada je uspio da dođe do pobjede s igračem manje.

Domaći su poveli već u 14. minuti kada je Neymar centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru gostujućeg kluba bio je Marquinhos koji pogađa za 1:0 i slavlje domaćih navijača.

Do drugog gola PSG je mogao deset minuta kasnije kada je u prilici bio Mbappe, ali golman Strasbourga odlično brani njegov udarac.

Pet minuta kasnije prijeti i Strasbourg. U odličnoj šansi našao se Gameiro čiji udarac je odbranio Donnarumma.

Oglasi

Gosti su zaprijetili i u 42. minuti. Ovaj put u prilici je bio bh. reprezentativac Sanjin Prcić koji je odlično šutirao s vrha kaznenog prostora, ali lopta je otišla pored stative Parižana.

No, početkom drugog poluvremena Strasbourg je poravnao na 1:1. Lopta je došla do Thomassona koji ju je pokušao vratiti u petarac, ali ju je nakon toga zakačio Marquinhos koji je tako prevario Donnarummu i zabio je autogol za 1:1.

Međutim, samo tri minute kasnije zicer za PSG. Neymar je odlično uposlio Mbappea koji je izašao sam ispred golmana gostiju, ali Seis i ovaj put spašava svoj tim odličnom odbranom.

Posao Parižanima otežan je znatno u 63. minuti kada je Neymar u svega tri minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton i PSG je ostao s igračem manje.

I kada se činilo da će ostati 1:1 i da će Strasbourg doći do zlata vrijednog boda PSG je uspio da zabije gol za pobjedu. Sudija Turpin svirao je diskutabilan penal za goste, a s bijele tačke za 2:1 i pobjedu PSG-a zabio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Spornu situaciju i pogodak Mbappea iz penala pogledajte OVDJE.

Također, treba istaći da je Prcić večeras odigrao dosta dobru utakmicu, a na terenu je bio do 65. minute.

Top Komentari

nakopitam
Ovaj psg kojem su glavne zvijezde mbappe, miss mesi i ofarbani derpe neymara, bi bez sudija bili negdje na sredini tabele ili se borili za opstanak.
5 4
Hele
Ovakav penal se nebi svirao ni u našoj premijer ligi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije