Ovo je penal za sve na svijetu osim za Juventus
Udarac po nozi otvorenim đonom za njemačkog sudiju nije penal (Foto: Screenshot)

Čudna odluka sudije Sieberta i VAR sobe

Ovo je penal za sve na svijetu osim za Juventus

Midhat Šljivak

Juventus je večeras u Torinu izbjegao poraz od Seville u posljednjim sekundama utakmice. Meč je završen 1:1 uz očajno suđenje Nijemca Daniela Sieberta koji je u finišu meča propustio dosuditi čist penal za domaći tim.

Daniel Siebert odabran je za sudiju polufinala Evropske lige, ali odavno je poznato da ovaj sudija ima ozbiljan problem kada vodi iole težu utakmicu i da se potpuno pogubi.

Večeras je Nijemac propustio dosuditi čist penal za torinski tim u situaciji u kojoj bi svaki drugi klub na svijetu dobio mogućnost da šutira s 11 metara.

Defanzivac Seville Loic Bade otvorenim đonom je udario Adriena Rabiota po nozi. Ostao je veznjak Juventusa da leži previjajući se u bolovima, ali za VAR sobu i Daniela Sieberta ovo nije bio prekršaj.

OVDJE pogledajte situaciju u kojoj je, po mišljenju mnogih, torinski velikan žestoko oštećen.

Također, tu je i fotografija noge francuskog reprezentativca po kojoj se vidi da je sudija žestoko oštetio Staru damu.

Oglasi

Mnogi navijači giganta iz Torina uvjereni su kako ih UEFA kažnjava kao jednog od pokretača Superlige i da se na ovakvim stvarima vidi da se sudi tendenciozno jer su imali već iskustva s čudnom odlukom u duelu protiv Nantesa.

Srećom, po Bianconere Federico Gatti je uspio iskoristiti rijetku šansu koju su stvorili večeras igrači Stare dame i postići gol za ipak realnih 1:1.

Sevilla u drugom poluvremenu nije željela igrati fudbal. Bezidejni trener Juventusa Massimiliano Allegri nije znao kako reagovati i ovaj čovjek definitivno ozbiljno guši Juventus.

Međutim, sreća ga je kao i mnogo puta dosad pogledala. Allegri je rođen pod sretnom zvijezdom, pa Sevilla naredne sedmice neće imati prednost već ekipe kreću od nule.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sevilla je u Torinu povela u 26. minuti pogotkom nakon fenomenalne kontre koju je završio marokanski napadač Youssef En Nesyri, a Gatti je u posljednjoj sekundi zabio za 1:1 i veliko oduševljenje u Torinu.

U drugoj utakmici polufinala Evropske lige Roma je na Olimpicu stekla minimalnu prednost protiv Bayer Leverekusena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Nije bio penal.
0 2
vence
Superliga
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi