Neymar se vratio, ali na kakav način: Golman Brazila nakon ovog nije imao volje za bilo šta
Neymar nema milosti ni prema kolegama na treningu Brazila

Sjajan potez

Neymar se vratio, ali na kakav način: Golman Brazila nakon ovog nije imao volje za bilo šta

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila bez većih problema se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva gdje ih čeka duel sa Južnom Korejom, a u ovom meču selektor Karioka Tite moći će računati na najveću zvijezdu Neymara.

Brazil je sa šest bodova prošao grupu u kojoj su bili Švicarska, Kamerun i Srbija, a u dvije utakmice selektor Tite nije mogao računati na usluge prve zvijezde Neymara.

Neymara je u prvoj utakmici na turniru žestokim startom povrijedio defanzivac Srbije Nikola Milenković i zbog lakše povrede zgloba ofanzivac Karioka je morao propustiti mečeve sa Švicarskom i Kamerunom.

Selektor Tite je danas dobio jako dobre vijesti. Neymar je bez problema odradio današnji trening i poprilično se dobro zabavljao.

Nije moglo proći bez fenomenalnih poteza. 'Žrtva' zvijezde PSG-a bio je treći golman Weverton koji Neymaru nije mogao ništa.

Oglasi

U jednoj od situacija Neymar je kolegi 'prodao fazon' i kroz noge mu je zatresao mrežu i još je jednom pokazao kakav je majstor.

Sigurno je da će i Brazil njegovim povratkom biti jači, ali se selektor Tite našao u popriličnom problemu s povredama i za dvojicu je Mundijal završen.

Brazilci su ostali bez Gabriela Jesusa i Alexa Tellesa. Njihove povrede su teže prirode i slijedi im duža pauza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, bez obzira na to Karioke su i dalje prvi favorit za osvjanje titule prvaka svijeta i vidjet ćemo hoće li se to i dogoditi.

Podsjetimo, Brazil je posljednji naslov uzeo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a tada je blistao legendarni Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi