Neymar želi da se vrati u Barcelonu, ali iz katalonskog kluba stižu vijesti koje će ga razočarati
Mediji u Francuskoj su danas objavili da Neymar već u januaru želi da se vrati u Barcelonu, ali vijesti iz katalonske ekipe ga sigurno neće usrećiti.

Francuski mediji pišu da se želi vratiti u Barcelonu

Neymar želi da se vrati u Barcelonu, ali iz katalonskog kluba stižu vijesti koje će ga razočarati

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar na ljeto 2017. godine postao je najskuplji igrač u historiji fudbala kada je iz Barcelone prešao u PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura.

Neymar je tada šokirao fudbalski svijet odlukom da napusti Barcelonu i potpiše za PSG, a mnogi su tvrdili da je to uradio jer želi izaći iz sjene Lionela Messija i postati najbolji fudbaler svijeta. Međutim, Neymaru ne ide u Parizu baš onako kako se nadao, a sve su mu "pokvarili" čelnici kluba koji su također istog ljeta u klub doveli Kyliana Mbappea.

Mladi francuski napadač igrao u nevjerovatnoj formi i sigurno da je trenutno najbolji igrač u ekipi PSG-a. Francuski mediji već neko vrijeme pišu o tome da je Neymar nesretan u PSG-u, te da ima ozbiljnu namjeru da napusti klub. Navodno, Brazilac je odlučan da ide već u januaru, te kako piše ugledni L'Equipe najveća želja mu je povratak u Barcelonu.

Neymar je očito shvatio da je napravio veliku grešku odlaskom iz Barcelone, te navodno želi ponovo da se udruži s Messijem i društvom. L'Equipe prenosi da je njegov otac već poručio čelnicima Barce da su otvoreni za pregovore, no veliko je pitanje da li će mu se želja ispuniti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je prije nešto više od godinu dana na ružan način napustio klub, a na kraju je čak i tužio Barcelonu. Sada je teško očekivati da će mu katalonski klub zaboraviti sve to i izdvojiti veliku sumu novca samo da bi Neymar ponovo bio sretan i zadovoljan. To najbolje pokazuje i poruka s Camp Noua.

"Mnogo se piše o tome da se Neymar želi vratiti u Barcelonu, ali mi želimo poručiti da od toga neće biti ništa", saopštili su čelnici katalonskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti