Neymarov otac otkrio planove za budućnost: Veliki klubovi uvijek sanjaju...

Brazilac ostaje u PSG-u

Neymarov otac otkrio planove za budućnost: Veliki klubovi uvijek sanjaju...

Brazilski napadač Neymar trebao bi ostati član PSG-a i nakon ove sezone, barem ako je vjerovati riječima njegovog oca i agenta.

Neymar je u PSG stigao na ljeto 2017. godine prije svega kako bi podigao trofej Lige prvaka, ali u prve dvije sezone je imao veliki peh jer je propuštao najvažniji dio zbog povrede.

Dosta se govorilo o tome da je Brazilcu dosta PSG-a i da sa 27 godina želi preći u novi klub kako bi tamo pokušao osvojiti titulu prvaka Evrope, ali čini se da te priče baš i nisu istinite.

Neymarov otac poručuje kako je želja njegovog sina ostanak u Parizu.

"Neymarova želja da pređe u PSG izražena je prije dvije godine, tako da navijači nemaju razloga za brigu. Neymar ne želi napustiti PSG, želi ostati ovdje i pomoći klubu da bilježi pobjede i osvaja trofeje", rekao je on i dodao:

"Imamo dug ugovor sa PSG-om, a tek je u toku druga sezona. Nismo još ni na pola ugovora, navijači moraju biti mirni. Glasine o odlasku će uvijek postojati, jer o fudbaleru kao što je Neymar veliki klubovi uvijek sanjaju".

Inače, Neymar se vratio treninzima nakon što se oporavio od povrede stopala pa bi trebao biti na raspolaganju treneru Thomasu Tuchelu do kraja sezone.

Prije povrede je odigrao ukupno 23 utakmice i postigao 20 golova uz 11 asistencija.

Žestok obračun u klubu: Neymarov otac fizički nasrnuo na Gabigola zbog kćerke Rafaelle

Inače, Neymarov otac je nedavno odlučio da se šakama obračuna sa napadačem Gabrielom Barbosom.

Gabriel Barbosa, pozntaniji kao Gabigol, trenutno nastupa za Flamengo kao posuđen igrač iz Intera i bivši je dečko Neymarove sestre Rafaelle i dobar je prijatelj zvijezdi PSG-a.

Međutim, otac brazilske zvijezde očigledno ne voli nesuđenog zeta i na jednoj zabavi u Sao Paolu je umalo došlo do fizičkog obračuna.

Nije poznato šta je bio razlog napada. Neymar stariji je krenuo da se obračuna sa 22-godišnjim napadačem, a na kraju je najdeblji kraj izvukao jedan od prisutnih na zabavi.

Navodno se radi o prijatelju fudbalera Flamenga koji je povrijeđen u tuči koju je izazvao Neymar stariji.

View this post on Instagram

A post shared by Rafaela (@rafaella) on

View this post on Instagram

💇🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

A post shared by Rafaela (@rafaella) on

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

View this post on Instagram

☀️

A post shared by Rafaela (@rafaella) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi