James Rodriguez saopštio neočekivanu odluku čelnicima Bayerna

Napušta klub

James Rodriguez saopštio neočekivanu odluku čelnicima Bayerna

Sjajni vezni fudbaler reprezentacije Kolumbije i Bayern Minhena, James Rodriguez, iznenadio je čelnike njemačkog giganta nakon povratka sa Mundijala.

Kako prenosi uvijek dobro obavještena španska Marca, James je poručio čelnim ljudima Bayerna da se ovog ljeta želi vratiti u Real Madrid, iako ugovor o posudbi između dva kluba, koji je postignut prošlog ljeta, traje dvije godine.

Šta je navelo Jamesa na ovaj potez? Pa, odgovor je jasan. Nakon odlaska Zinedina Zidana sa klupe Reala, James bi volio kod novog trenera Juliena Lopeteguija da se pokuša izboriti za mjesto u startnih 11 Reala što mu je uvijek bila velika želja.

Kako prenosi isti izvor, predsjednik Reala Florentino Perez nema ništa protiv toga da se 27-godišnji fudbaler vrati u njegov klub, ali problem predstavlja finansijski dogovor sa Bayernom jer je posudba trebala biti dvogodišnja.

Podsjetimo, prošlog ljeta je ostala misterija kako su Bayern i Real dogovorili finanijske detalje transfera, a pretpostavlja se da su Madriđani ostavili Bayernu opciju da nakon dvije godine imaju pravo na otkup ugovora za cijenu oko 50 milioana eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo bi to sada trebao biti problem, odnosno trebat će dva kluba postići finansijski dogovor ukoliko se James bude vratio prije isteka posudbe.

Naravno, James i slični igrači bi sada dobro došli Realu koji je prije tri dana ostao bez prve zvijezde Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Nesto sumnjam u ovo
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi