Neymaru svi okreću leđa

Gubi brojne sponzore

Neymaru svi okreću leđa

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski napadač Neymar suočava se sa teškim optužbama za silovanje.

Iza čitave priče nalazi se Najila Trindade, koja je optužila PSG-ovog napadača da ju je silovao 15. maja u jednom hotelu u Parizu.

Ona je za brazilski TV kanal SBT otkrila detalje i prvi put pričala o navodnom "Neymarovom zločinu", iako bivši napadač Barcelone pokušava da se odbrani tvrdnjama da je ovo njen pokušaj da iznudi novac.

"Kada sam ga pitala da li je ponio kondom, rekao mi je da nije. Zato sam mu rekla da se ništa neće desiti, ali on nije slušao, okrenuo se i nastavio sa činom. Rekla sam: 'Stani, stani, ne! Stani'. Ali on nije puno govorio, samo je nastavio", izjavila je Najila, pa nastavila:

"Samo želim pravdu. Pod traumama sam. Želim da plati za ono što je uradio."

Na pitanje voditelja da razjasni da li se radilo o fizičkom napadu ili silovanju, Najila, inače model, je poručila: "Napad zajedno sa silovanjem".

"Bio je agresivan, potpuno drugačiji od dečka kojeg sam upoznala kroz dopisivanje", dodala je Najila Trindade.

Kako to obično biva, Neymaru je bačena ljaga na karijeru i ime, gubi prijatelje, fanove, a okređu mu leđa i oni kojima je bio neophodan u ostvarivanju vlastitih ciljeva - sponzori.

Američki gigant i proizvođač sportske opreme Nike pomno prati situaciju i ne želi da bude sponzor igraču koji je optužen za silovanje.

"Vrlo smo zabrinuti zbog nedavnih optužbi i nastavit ćemo pozorno pratiti situaciju", saopćio je Nike na pitanje o optužbi protiv Neymara.

Mastercard je također u dilemi i razmišlja da raskine sponzorski ugovor s Neymarom, a kompanije poput McDonald'sa i Gillettea tvrde da nemaju više ugovor s napadačem.

Neymar će propustiti Copa Americu zbog povrede zgloba koju je zadobio u prijateljskom meču protiv Katara i sasvim sigurno je ovo jedan od najtežih perioda u njegovoj karijeri. Mnogo toga ovisit će o konačnom ishodu optužbi za silovanje...

Top Komentari

ddady
Skoricu predji u expres nije ovo za tebe... Gubi brojne sponzore, a nijednog nije izgubio. Procitaj sta si napisao eto.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi