U Neymarovom zdravstvenom kartonu ponestaje mjesta

Krhki Brazilac

U Neymarovom zdravstvenom kartonu ponestaje mjesta

Neymar se povrijedio i to teže. Vijest je to koja više nikoga ne iznenađuje jer Brazilac već godinama muku muči sa različitim povredama i zdravstvenim problemima.

Sjajni Brazilac je napustio Barcelonu kako bi izašao iz sjenke Lionela Messija i počeo krčiti sopstveni put ne bi li jednog dana preuzeo tron i titulu najboljeg na svijetu.

Talenta ima i više nego dovoljno, karakter je nešto upitniji, ali ono što je za njega najgore - povrede mu ne daju mira.

Neymar je proteklih godina imao ogromnih problema sa povredama zbog kojih je propuštao veliki broj utakmica od kojih su neke bile izuzetno velike, prilike da na najvišem nivou pokaže kritičarima koliko vrijedi.

Posljednja u nizu težih Neymarovih povreda došla je u prijateljskom susretu između njegovog Brazila i Katara.

Neymar je u jednom duelu sa protivničkim igračem zadobio rupturu ligamenta desnog skočnog zgloba, a zbog ove povrede će propustiti predstojeće prvenstvo Južne Amerike.

Dok je napuštao teren tokom susreta sa Katarom, Neymar nije mogao a da ne zaplače - povrede mu doslovno uništavaju karijeru.

Pogleda li se prethodnih pet godina (od Svjetskog prvenstva 2014. godine) dolazi se do podatka da je Neymar u tom periodu 18 puta morao pauzirati zbog problema sa povredama i zdravljem.

Na Svjetskog prvenstvu 2014. godine je zadobio povredu leđa zbog koje je propustio polufinale Mundijala protiv Njemačke.

Nešto kasnije te godine je imao problema sa zaušnjacima, da bi potom uslijedile povrede lijevog stopala, lijeve butine, desne butine i desnog stopala i skočnog zgloba (njih čak pet). Također, Brazilac je imao problema i sa povredom rebara u januaru prošle godine.

Podsjetimo, zbog povrede metatarzalne kosti stopala, propustio je finiš sezone 2017/2018 i važne utakmice PSG-a, te se jedva stigao oporaviti za SP u Rusiji.

Zbog povrede problematičnog desnog stopala morao je na tretman i u januaru ove godine, pa je ukupno propustio 18 takmičarskih mečeva (uključujući i nokaut fazu LP). Koliko će odmarati zbog posljednje povrede ostaje da se vidi.

Čini se kao da je Brazilac "od stakla", ali treba dodati i da od protivničkih igrača na svakoj utakmici trpi veliki broj žestokih startova - bez obzira što ga se često kritikuje zbog simuliranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi