Nezaboravan meč: Dan kada su Džeko i Aguero ispisali povijest Manchester Cityja!

Prije tačno osam godina

Nezaboravan meč: Dan kada su Džeko i Aguero ispisali povijest Manchester Cityja!

M. Šljivak

Na današnji dan 2012. godine odigrana je čuvena utakmica na stadionu Etihad između Manchester Cityja i Queens Park Rangersa.

Do posljednjeg kola borbu za titulu su vodili veliki rivali iz Manchestera, City i United. U zadnji meč sezone su ušli bodovno poravnati (86 bodova) i oba tima su čekala kiks rivala u posljednjem kolu.

Manchester United je pobijedio Sunderland s 0:1 i čekao je rasplet na Etihadu gdje je QPR u sudijsku nadoknadu ušao s vodstvom od 1:2.

Imao je City pet minuta nade u nadoknadi da pokuša napraviti čudo. I na kraju se ono i desilo. Dok su igrači Mancester Uniteda nervozno na stadionu Svjetlosti osluškivali šta se dešava na Etihadu, Građani su pravili čudo.

Roberto Mancini je bacio sve karte u napad. Napadali su Aguero, Džeko, Balotelli, Tevez. Igrači QPR-a ni sami nisu znali šta se sve dešava pred njihovim golom, a zatim je uslijedilo pet minuta za historiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 92. minuti Edin Džeko poravnava rezultat na 2:2. Silvin korner je pretvorio u pogodak, a zatim su krenuli još žešći napadi prema golu protivnika. Dvije minute kasnije Sergio Aguero postiže povijesni pogodak (3:2) za Građane koji nakon 44 godine osvajaju titulu prvaka Engleske.

Naravno, na Etihadu je nastalo veliko slavlje dok su na drugoj strani u Sunderlandu igrači Uniteda padali po terenu u nevjerici šta se upravo dogodilo u njihovom gradu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Epska sezona engleskog fudbala...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi