Nezaboravna noć u Frankfurtu: Osam golova, pet ih zabio Luka Jović!

Bundesliga

Nezaboravna noć u Frankfurtu: Osam golova, pet ih zabio Luka Jović!

E. Škorić

Nogometaši Eintrachta su u Frankfurtu razbili Fortunu Dusseldorf sa 7:1 u meču osmog kola njemačke Bundeslige.

Navijači u Frankfurtu ne pamte ovakvu rapsodiju i meč u kojem je njihov tim slavio sa 7:1.

Posebna je to bila noć za sve na Commerzbank Areni, ali posebno za Luku Jovića, koji je zabio čak pet pogodaka.

Počelo je golom Hallera u 20. minuti iz penala, a šest minuta kasnije Jović na ubačaj Kostića zabija eurogol, jedan od ljepših u sezoni i nagovještava nevjerovatnu noć.

Jović je u 34. minuti postigao svoj drugi gol i povisio je na 3:0. Haller u 50. ninuti pogađa za 4:0, ali ubrzo Lukebbakio malo ublažava tragediju Fortune.

Međutim, na scenu opet stupa Jović i postiže čak tri gola do kraja, pa je Frankfurt slavio sa 7:1. U finišu meča je trener izveo iz igre Jovića kako bi dobio zaslužene i velike ovacije s tribina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović sada ima sedam golova u sezioni i prvi je strijelac Bundeslige, a njegov saigrač Haller treći s pet golova. Između njih je Borussijin Paco Alcacer sa šest golova. 

Top Komentari

Parma
imo je sreće pola golova greške golmana i opsajdi
6 45

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi