Nezapamćen potez igrača Boltona, ali šta tek reći za ono što je potom sudija napravio?

Isključen je pogrešan čovjek

Nezapamćen potez igrača Boltona, ali šta tek reći za ono što je potom sudija napravio?

Edmir Škorić
Teme:

U toku je susret 26. kola engleske League One između Boltona i Forest Greena. Domaćin vodi s 1:0 na poluvremenu, ali u nastavku će igrati s desetoricom.

Dion Charles je u šestoj minuti postigao gol za favorizovani Bolton protiv fenjeraša Forest Greena.

Njegov saigrač Elias Kachunga je u 28. minuti napravio veliku glupost. U šesnaestercu je bokserskim udarcem udario u stomak protivničkog igrača, ali ono što je nevjerovatno je da je sudija umjesto njega, direktan crveni karton pokazao njegovom saigraču, spomenutom strijelcu Charlesu.

U nižim ligama engleskog nogometa nema VAR-a, pa se Elias spasio, ali je ni kriv ni dužan teren morao da napusti strijelac jedinog gola u prvom poluvremenu.

Drugih 45 minuta Bolton brani vodstvo s igračem manje, ali i dalje je svakako bliže pobjedi zahvaljujući nemoći svog protivnika.

Uspio se večeras izvući, no nema sumnje da će vodstvo lige naknadno reagovati i suspenziju i to žestoku dodijeliti Kachungi.

Bolton je duel dočekao kao petoplasirani tim sa 44 boda, a pobjedom bi se primakao cilju, odnosno plasmanu u play-off za ulazak u viši rang. Njihov večerašnji rival ima samo 21 bod i zakovan je za dno tabele sa sve manjim šansama da izbori opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti